ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Зелените площи до Новотела могат да бъдат унищожени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 02.04.2015Коментари (3)3319
© Google
Ул. "Неофит Рилски"
Граждани, живущи на ул. "Неофит Рилски", близо до Новотела и Пешеходния мост, са силно притеснени, че зелените площи и детската площадка в квартала ще бъдат унищожени, ако се допусне строителство. 

В офиса на ПП "Съюз за Пловдив" група пловдивчани споделиха тревогата си, че в администрацията на район "Северен" е внесен проект за промяна на ПУП - ПРЗ на част от кв. 552 - Пета градска част - гр. Пловдив, който предвижда застрояване до шест етажа.

Проблемът е, че в тези граници попада единствената малко останала зелена площ с изградена детска площадка на ул. "Неофит Рилски", непосредствено до Пешеходния мост. 

Ако се разреши застрояване на имотите или дори на част от тях, зеленината и детската площадка ще бъдат ликвидирани, тревожат се хората от квартала.

По молба на живущите на ул. "Неофит Рилски" общинският съветник Евелин Парасков от ПП "Съюз за Пловдив" внася днес питане до кмета Иван Тотев във връзка с проекта. 

Той настоява да получи писмен отговор дали зелената площ и детската площадка се запазват или ще бъдат разрушени, ако проектът на отреждане на урегулираните поземлени имоти се одобри. 

Кметът трябва да предостави точни и ясни данни въз основа на какви документи се прави промяна на ПУП - ПРЗ до Пешеходния мост и как ще блъде защитен интересът на живущите в съседство.

В Пловдив зелените площи за обществено ползване са далеч под европейската норма. Според специалистите на един пловдивчанин средно се падат 11 кв. метра зеленина. 

Европейската норма, заложена в Общия устройствен план на Пловдив, е минимум 20 кв. метра на жител. Най - ощетени са районите "Източен", където зеленината е 15 пъти е под нормата, и "Южен".

В район "Северен" и особено в зоната около Новотела е допуснато презастрояване, а зелените площи в тази част на Пловдив са сведени до минимум. 

Със застрояването на градинката живущите в квартала се лишават от "белите дробове", а децата - от игри на детската площадка. Проектът трябва да бъде обсъден много внимателно, за да не се допусне поредната грешка, категорични са съветниците от "Съюз за Пловдив".

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как може бе алчни копелета ? И сигурно ще я строй мангалът с хамър- а ! Погледнете на какво заприлича квартала бе изроди , 2015г. продължават да се строят кооперации без гаражи ! АЛОООООО има ли управа този град ? То затова толкова години нищо не направиха по тази детска площадка , за да могат да построят на новопристигналите селяци апартаменти !
-1
 
 
защо никой неповдигна въпроса за онщожаването на розариума по брега на раката потривахте ръце когато строяха тютюновия склад -новотела -тогава развалиха рахатлъка на много на много хорица а вия от ул н рилски 7 9 11 си траехте но ще свикнете както много от нас пръснати в крайайните кални райони
на 02.04.2015 г.
+3
 
 
В зоната около Новотела е допуснато презастрояване-много меко казано,от предвидените 3-етажни блокове се промени планът и станаха 8-етажни,улиците са тесни,дърветата се изсякоха и районът стана много неприятен за живеене.Ако наистина унищожат и малкото останала зелена площ,направо ще станем бетонна площадка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: