ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Този случай от Пловдив е много по-тежък от рязането на момичето в Стара Загора!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:21 / 07.08.2023Коментари (24)245874
© Фейсбук
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да съобщи:

Здравейте! Приложено изпращам писмо, разпространено до всички отговорни институции, които биха могли да предприемат мерки за ограничаването на домашното насилие в България, като налагат адекватни наказания с цел превенция. Ще бъдем благодарни, ако медиите се самосезирате за случващото се, имайки предвид огромното влияние, което имате над българските граждани и правораздавателните органи!

Писмото 1:1

Преди няколко дни обществото ни беше потресено за пореден път път от безхаберието на институциите и от липсата на адекватни присъди, вследствие на постановените решения от правораздавателните органи на Република България.

Един насилник от град Пловдив бе освободен с условна присъда въпреки тежките телесни повреди, които нанесе на съпругата си и необратимите последици за здравето и психиката й. Абсурдно е вследствие на побоя жената да има фрактури на две ребра, отстранен далак, спукано тъпанче и множество хематоми, а това да бъде равно на условна присъда.

Липсата на ефективни присъди опорочава изначалния замисъл за превантивна цел, който е заложен в писането на текстовете на всички нормативни актове. Липсата на строги наказания оставя в обществото ни усещането за липса  на  справедливост, а у насилниците усещането за безнаказаност, което по никакъв начин не допринася за ограничаване на насилието, а напротив - стимулира същото, и то в непредполагаем мащаб.

Именно тези действия не просто окуражават насилниците, а ги карат да се чувстват горди от стореното и впоследствие да имат смелостта да продължат да унижават жертвите си и да благодарят за подкрепата, която са получили от близките си, а явно и от съдебните органи, имайки предвид наложеното условно наказание, и то да го правят публично в социалните мрежи.

Гореописаният случай на Симо Касабов е много по-тежък от гръмко отразения медийно случай с нарязаното момиче в Стара Загора и е показателен за абдикиралата съдебна система в Република България и безапелационен стимул за всеки насилник!


Още по темата: общо новини по темата: 10
27.07.2023 »
26.07.2023 »
22.12.2022 »
22.12.2022 »
16.12.2022 »
16.12.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така ли ми се струва или е истина?! Съдебната система е в услуга на адвокатурата. Без престъпления няма адвокатски хонорари. Или казано иначе - по-малко престъпления - по-малко адвокатски хонорари.
0
 
 
Просто отвратителни коментари на латентни насилници. Това мазно копеленце щеше да изгние ва затвора, където и да се беше случило това, освен в България. Психопат и напълно осъзнаващ действията си насилник. Действията му могат да бъдат същите и към друг човек. С очевидна мания за притежание, не болезнена ревност, а синдром на болезнена доминация. Същият утре ще бие и унижава вас и вашите близки на улицата или на работа. С политически чадър - близък до Зико с произход от бастионите на ДПС и Герб - помаклъка . В помаклъка е така - възпитани са да мълчат и да замитат под килима проблемите, особено с насилие в семейството. Извънсъдебните споразумения трябва да бъдат прекратени веднага, понеже изменят духа на закона . Насилникът трябва да изтърпи наказанието си, а не да го откупува.
0
 
 
Хора и най вече жени защо мълчите ?Вярно няма правосъдие ,но жалвайте се в Страсбург,Хага .Защо сме в тоя ЕС ?
+9
 
 
Не е нужно случаите да се степенуват по бруталност, а да се вземат адекватни законодателни и правоприлагащи мерки. Споделям възмущението на дамата, написала писмото. Разбирам, че е имало споразумение между двете страни, но това не отменя фактите, според мен. И, да, меките или никаквите присъди дават самочувствие на наглеците да продължават - и у дома, и по пътищата, и къде ли не.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
А бе защо ви е толкова интересен този случай от Пловдив, точно този случай. При положение , че такива случай стават ежедневно във този голям глад.Защо не качихте една снимка как изглежда тази жестоко пребита жена, ами качвате само такива стари снимки.Ито във момента пак това се случва. Нещо работата май много МИРИШЕЕЕЕЕ за много неща във обвинението. А бе как живее тази жена с 30лв още ли живее така , горката тя. Как ходи по почивки във тези държави във който се е снимала със 30лв на ден. То не мирише ами направо СМЪРДИИИ тази помия която се изписва и тези лъжи.
-5
 
 
Нали има споразумение сключено, какво пишете глупости. Тежко битата жена как беше на на 7 /8 ден след случая във парка на хотел Ленинград носеше 3 чанти във ръцете, а беше със счупени ребра и операция. Нека не забравяме , майче и нейната работа не е чиста във обвиненията. А за това писмо отговорът е един. Българинът е прост и много злобен човек, ето един пример.
+4
 
 
Домолкото помня, жената сключи споразумение с човека. Даже се чудих защо криминално проявени наркомани и обирджии държаха плакати по темата. Затова и пропускам този протест
+2
 
 
Само един лош човек може да сравнява два брутални случая и да търси по-бруталния от двата!
+3
 
 
Жената сама се съгласи на тази присъда след като си взе парите от него и подписа споразумение,така че не преекспонирайте нещата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: