ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор на автобус към пътничка в Пловдив: Ако не слезете, няма да тръгна!
Автор: Васил Динев 09:08 / 30.12.2016Коментари (27)25814
За пореден път в редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал за неприятни сцени в автобус от масовия градски транспорт. Случката е от вчера сутринта, автобусът - номер 7. Ето и разказа на възмутената пловдивчанка:

"Здравейте! Вчера сутринта около 8,30 часа се качих в "седмицата" от спирката пред Пощата в Кючука. Първо - дава ми се някакъв смачкан билет с много съмнителен произход.

На следващата спирка ("Баня Русалка") се качва жена, която дава 20 лева. Оказа се, че не може да й бъде издаден билет, понеже кондукторката нямала дребни и затова накара пътничката да слезе на спирката и да развали парите.

След това се качи още един човек и пак с двадесетолевка. И отново не получи билет поради гореспоменатата причина. Той също бе принуден да слезе и да чака друг автобус.

В този момент не се сдържах и изразих учудването си на глас. Шофьорът се развика "Коя сте вие, че да се обаждате? Ако не слезете от автобуса, няма да продължим!".

Нямам думи да изразя възмущението си от служителите в автобуса. С какво сме виновни ние пътниците, че те нямат дребни пари, когато отиваме сутрин на работа? Номерът на рейса е РВ 8336 СК.

От спирката на Пощата в район "Южен" до спирката на Централна поща (голяма част от маршрута на автобуса по тази линия) в автобуса се возеха не повече от 6-7 човека, което означава, че през целия маршрут кондукторката няма как да събере 20 лева, така че следващият пътник или следващите пътници, които се качат с цели пари, отново ще бъдат свалени".


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не сте съвсем прави така да атакувате билетокъсачите. И тъй като много често се намират хора да кажат каква ненормална държава сме и как било по нормалните страни, ето един пример - в Канада ако решиш да се таксуваш кеш, банкноти не се приемат (включително и дребните купюри). Дори и билетчето да ти струва 7 долара, пак няма да ти приемат банкнота, пък било то и петдоларова. Приемат се само монети и то не всички - преди като имаше монети от един цент и тях не приемаха. Но всичко си е официално и на всяка предна врата има снимка със зачертани банкноти (т.е. не приемаме такива). Сега тука е друг въпросът за тона, с който ти говорят билетокъсачките, но това го оставяме настрана в случая.
+2
 
 
Да ме хванат за слушалката и да ме разходят. Ако им дам 20 лева им в много. Ако им дам повече монети ме гледат нагло и ме питат "Т'ва к'во е?" (Пари, майка ви некадърна). Няма угодия. Ама на мен не ми правят парчета, тъй като не им изнася. Над половината от шофьорчета и кондукторите въшкари и неграмотни селтаци. Първо да направят нещо по качеството (да шофират нормално и да не си мислят, че са хванали Господ за шнура) и тогава да продават фасони...
+7
 
 
Проблема ще се реши с електронното таксуване - там пускаш монетка и ти се дава билетче! Ако нямаш монетка - значи няма да имаш билетче и ще има глобичка, която ще платиш с 20-те левчета! По този начин всички ще са доволни! Не е лошо вече да се задействат на 100% вече тези машинки, които сега само събират прах...
+5
 
 
Абе к'во значи ще си подготвям пари бе ? 20лв пари ли са ? 50лв пари ли са ? Хич не ми дреме,че всяка вечер им прибират оборота и нямат да ми връщат...Те са длъжни да ми дадът билет и да ми върнат пари независимо дали давам банкнота от 100лв или каквато и да била.Картите се вдигнаха,хората се возят в някакви баничарки с 10 места и възрастните седят прави,защото просто няма достатъчно седалки,а сега ще се съобразявам с тях,от къде на къде ? Не един път са опитвали да ми препродават билет от друг пътник,2 пъти ми взеха картата твърдейки,че е фалшива(а тя не беше) при което подадох жалба и ми беше върната,чакаш 2 часа да си извадиш една прословута карта и накрая се оказва,че гишето излиза в почивка,кондукторите пушат в автобусите,разписанието не се спазва и някои линии се чакат по 20-30мин през нормален делничен ден,още да изреждам ли ? За това преди 2 години си купих кола и сега си свиркам.
+10
 
 
А не мислите ли, че кондукторите трябва да слизат и да си развалят парите, а не пътниците? Това, че нямат дребни да върнат, е техен проблем. Клиентът е в правото си.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
на 30.12.2016 г.
-3
 
 
По логиката на някои коректни и обективни граждани всеки може да даде 100 лева за билетче, и да иска кондуктора да има сейф с монети ,дребни и едри банкноти за да угажда капризите на хората.Някой може да поиска да плати в евро и да поиска ресто в същата валута и ще бъде прав за себе си. Плаща си човека. Нещо моята представа за коректност май е объркана. Макар,че рядко се качвам на автобус,винаги в такива случаи гледам да имам лев или два.
+11
 
 
И те са груби, ама и ние трябва да сме съобразителни. Аз като знам, че на другия ден ще пътувам с рейса сутринта, от вечерта си приготвям лев/два/пет да ми е готово. Естествено, има и ситуации, в които няма как да си подготвен и тогава има 50/50 шанс върху теб да се стовари цялата мощ на гнева на вездесъщия кондуктор. И те са прави за себе си, няма една правилна гледна точка. А че могат да реагират по-човешки и адекватно - за това спор няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: