Шестима ученици от Пловдив заживели на семейни начала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:00 / 15.09.2015
6068
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Н. Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пет момичета и едно момче, ученици в 7 и 9 клас в ОУ "Найден Геров" в Пловдив, са заживели незаконно на семейни начала през ваканцията, съобщи директорът Васил Въргулев. Той подготвя сигнал до полицията и Отдела за закрила на детето. 

За случаите ще бъде сезирана и прокуратурата, тъй като за съжителство с малолетни или непълнолетни се търси наказателна отговорност.

"Установихме, че шестимата живеят с изгорите си по време на обиколките, които преподавателите направиха по адресите на всички наши възпитаници", уточни Въргулев. 

Родителите на пристаналите тийнейджъри твърдели, че те вече няма да посещават занятия. Учителите обаче се надяват те да се появят в клас.

При обхождането на домовете станало ясно, че 150 ученици от ОУ "Найден Геров" са заминали със семействата си на гурбет. Десет от тях не са си взели отпуските. 

Според директора част от децата ще започнат да се връщат в "Столипиново" през октомври, след като родителите им не успеят да намерят работа. Въргулев е категоричен, че няма да има закриване на паралелки. Първолаците обаче са намалели и са едва 77.

Общо 3400 първокласници ще прекрачат прага на пловдивските училища. В ОУ "Алеко Константинов" се говят да ги посрещнат със специален ритуал и нова спортна площадка. Кметът Иван Тотев ще открие учебната година в Езикова гимназия "Иван Вазов".

"В три учебни заведения в града - в ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Гео Милев" и в Професионалната гимназия по електротехника все още текат ремонти. Същата е ситуацията в училищата в Брестник, Ново село, Перущица и Лъки. Създали сме организация строителните дейности да не пречат на занятията", коментира шефът на регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова

В помощното училище "Стефан Караджа", което горя в края на август, децата ще започнат уроците си в пригодените за целта помещения в пансиона.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (4)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).