ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на затвора в Пловдив обясни пред Plovdiv24.bg какво показват снимките, подпалили мрежата
Автор: Васил Динев 14:33 / 12.10.2016Коментари (15)18902
Plovdiv24.bg се свърза с шефа на затвора в Пловдив във връзка с текущия ремонт в учреждението. Ето какво обясни Божил Иванов за читателите на сайта ни:

"Няма саниране в никакъв случай. Става въпрос за влагоизолация. Влагата прониква към стената на затвора и ако това не се направи, в много скоро време самата външна охранителна стена ще падне, защото тухлата отдолу се рони. 

Ремонтът се прави с много тънък стиропор - това е най-сигурният и финансово изгоден вариант. При него се влагат по-малко пари, отколкото ако трябва да се използва вароциментов разтвор, който освен всичко е и неефективен. Цялата стена, която е 620 квадрата, ще бъде ремонтирана за по-малко от 5000 лева".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Малко разсъждения по въпроса: Влага в стената може да се появи от два източника (ако няма някоя водопроводна тръба зазидана в нея). - Влага от основата, която се покачва осмотично по стената; - Атмосферна влага (от дъжд и сняг); Изолацията от EPS категорично не може да спре осмотичната влага. С или без топлоизолация тя ще се покачва, ако основата е във влажна среда. По отношение на атмосферните води: Те могат да бъдта спрени с оформянето на малък покрив (всички сме виждали керемидите върху дуварите от едно време) - за да не прониква отгоре при валежи и с хидрофобна мазилка и/или боя срещу косо падащ дъжд с вятър. Според мен операцията с полагането на EPS в случая е напълно излишна, ако говорим за изолация от влага. Ако искаме стената да бъде в комфортна температурна среда, както през лятото, така и през зимата - става, но "файдата" е никаква.
+1
 
 
всичко се прави за фасада, стил "бързи смели сръчни" !
на 12.10.2016 г.
+1
 
 
Пичове, като жена строила и оживяла сред майстори, баш-майстори, топ разбирачи и измет от всякакъв калибър, позволете да ви 'светна', че има мазилки с висока влагоустойчивост, та ако са спестили от Фибрана ( да ползвам марката, посочена по-долу от моето любимо четиво 4000), то ще трябва да бръкнат повечко, защото качествените са скъпи. Може пък да са хванали някоя яка индустриална отстъпка или спонсор. И аз гледам подозрително на всички обществени поръчки, но не тичам да плюя за спорт. Ай, със здраве.
-1
 
 
Пълни глупости...той знае ли как изглежда хидроизолация??? Това е обикновен стиропор...
+2
 
 
Хидроизлоация се прави с хидроизлационен материал, а не със топлозиолационен. сметнах го доста грубо и излиза по 11 лева на квадрат,което е 6800 лева като сигурно биха могли да ги вземат и на по-ниска цена за такова количество.
+3
 
 
За първи път чувам стена да се изолира с експандиран пенополистирол. Да се санира- да,но в случая най- малкото в областта на цокъла трябваше да се изпълни с екструдиран пенополисторол/ фибран/. Цената на вароциментовата мазилка труд и материал е поне на 1/3 от цената на пълна топлоизолационната система/ с мазилка или фасаген/ която единствено има смисъл в случая. Ако смятат да го оставят само на шпакловка след 2-3 години упражнението се повтаря.Който архитект или инженер е направил предписанието ЕПС да се използжа за хидроизолациш може спокойно да върне дипломата си в учебното заведение от където я е получил.
+1
 
 
За да не ставаме "разбирачи по всичко", нека някой баш майстор да даде тук разяснение, ако прочете статията. Не трябва ли хидроизолацията да се направи с материал като фибран все пак?
+3
 
 
И аз несъм специалист затова имам въпрос. Защо несе прави ремонта със хидроизолационни материали , а с стериопор който поема влагата и стават като гъба
0
 
 
Не съм специалист, но влагата може и през вътрешната страна да мине и да порази тухлите. Предлагам от това тънкото евтиното стиропорче да се мине една ръка и от вътрешната страна, за да се изолира стената от влагичката напълно! Иначе правим половинчати неща!!!
+3
 
 
Хубавото поне е че пандисчийте правят ремонта не фирма която да ги натовари допълнително .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: