Шефът на МБАЛ "Св. Мина": Недостойно! Не сме Hilton! Спасихме му живота!

Автор: Диана Бикова
Коментари (13)
17:25 / 27.04.2021
26099
"Целият екип на ковид-отделението в МБАЛ "Св. Мина" положи неимоверни усилия да спаси живота на пациента, а той отвръща за грижите и вниманието по този начин. Много сме огорчени. Изказването подейства демотивиращо на всички". Това заяви за Plovdiv24.bg управителят на бившата Първа градска болница проф. Петър Петров след публикацията в нашата медия за битовите условия в ковид отделението. Ето изявлението на проф. Петров:

"Беше много критичен, не можеше да отиде до тоалетната без кислороден апарат. Цялото отделение беше съсредоточено върху него. Това негово спасяване ни коства много пари - знаете, Касата поема престоя до 5 дни, останалото време е от бюджета на болницата. Направих изчисления, само той ни е струвал около 4000 лева.

Оказахме му изключително внимание и го стабилизирахме. Вместо да съобщи на мен за проблемите, отишъл и снимал тавана на тоалетната!... Той беше настанен в стая, в която всичко е на най-добро ниво, хигиената е безупречна. Най-неприятният момент е, че персоналът е демотивиран, приемат го като шамар. Това са незаслужени плюнки. Отблъсква и пациентите.

Таванът беше протекъл през зимата и сме планирали да го ремонтираме, но трябва да е топло. Има функционираща баня, има и нефункционираща баня.  Предвиждаме ремонт на болницата, но всичко опира до финансови параметри, а се опитваме със собствени средства да се справим.

Ако някой ни е подарил хотел "Хилтън", да го направя болница. Но не е! Ако не бяхме ние, къде щеше да е този пациент сега? Неговите роднини искаха да го местят в друга болница, но никой не го взе и остана при нас. Когато беше при нас - всичко беше добре. А сега - не са добри условията... 

Началникът на отделението д-р Янев прави всичко възможно да намери доволни пациенти и те да ни станат спонсори. Проблем е, че едновременно се откриха толкова много легла. В отделението има 60 легла, от тях са заети 37. Имаме и пациенти на кислород. Всички са в стабилно състояние. Не заслужаваме такова отношение от този Олег. Вчера се разделихме с него".

Виж коментарите (13)

Още по темата (16):
01.08.2022 Мъж осъди пловдивска болница за 25 000 лв., излъгали го, че е опериран от
рак
25.06.2022 9-членна комисия ще анализира състоянието на МБАЛ "Св. Мина"
06.07.2021 Шефът на МБАЛ "Св. Мина" обслужва любовницата си със средства на болницата! Фрапиращи разкрития!
26.06.2021 Санитарка от "Св. Мина": Проф. Петров ме съкрати, за да ми отмъсти, че се подписах за неговата оставка
25.06.2021 Сигнал: Шефът на "Св. Мина" с нови издевателства над лекари
04.06.2021 Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ "Св. Мина": Отвсякъде текат ла*на, без извинение
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).