ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на КАТ Пловдив: Шофьорите са уверени, че няма да ги хванем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 07.10.2014Коментари (15)11543
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Четирима души загинаха, а двама други са сериозно ранени в няколко тежки катастрофи в Пловдив в последните дни.

Според шефа на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев една от причините е увереността на много шофьори, че пътните полицаи трудно ще ги хванат, че превишават разрешената скорост.

Припомняме, че днес бе ден на траур в пловдивското спортно училище. Две от общо трите загинали в тежката катастрофа в изборния 5 октомври момчета бяха възпитаници на училището.

Възрастен мъж пък намери смъртта си при друг сблъсък вчера вечерта на "Коматевско шосе".

Превишената скорост, според шефа на КАТ Пловдив Радослав Начев, е в основата на тези трагедии. Пътните полицаи пък, според него, бяха законово ограничени да са достатъчно респектиращи на пътя.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Айде бе, че къде може да ви види човек да вършите работа? Само, когато има национална или международна акция, а тогава се виждате от километри и покрай зоната за проверка всички са примерни. Та какво правим с превенцията, респекта на водачите към вас, към правилата?! Какво ли си губя времето да пиша, те едва ли могат да четат дори (пример ул. "Ханку Брат")...
+2
 
 
Липсата на АДЕКВАТЕН КОНТРОЛ върху /без/действията на служителите на КАТ е причината! Колата на КАТ минава по улица Х и на *тюфлеците* въобще не им прави впечатление нарушенията на цървулите! А за нарушенията на неговите служители няма смисъл да коментираме.Досега не съм видял някой от тях да си кара ЧАСТНИЯ автомобил със сложен колан!!
+6
 
 
Аз съм от Пловдив, но от доста време не живея там. Кръстосвам пътищата на страната и извън нея редовно. И доста често като минавам през родния си град ми прави впечатление неспазването на правилата по пътища и свободията, и безнаказаността на шофьорите. За съжаление това дава отражение върху черната статистика. Ниска култура, неизправни автомобили и корупция отнемат животите ежедневно на невинни хора за съжаление.
+12
 
 
Г-н Радослав Начев да си хване първо подкупните служители , пък тогава да хваща простосмъртните и онези със самолетите.
+2
 
 
За мен причината за тежките ПТП-та изобщо в БГ, не само в Пловдив не са следствие на това, че полицаите са "законово ограничени да са достатъчно респектиращи на пътя", а в изцяло липсващата превенция в работата на КАТ! Пробвали ли сте да сигнализирате за неадекватен водач създаващ предпоставки за ПТП през 200 м.? Не си губете времето! Реда е да подадете жалба в работно време в районното МВР-иначе и при подаден рег. ном., модел и марка на 112 и КАТ реакция няма. Преди нямаха мат. осигуряване, сега с автомобили с мобилни камери, защо в движение не документират безразборното спиране и паркиране дори в центъра, а чакат на "пусия"? При бул. с три платна два бакшиша на лаф го правят с едно! Не е инфраструктората, манталитета ни като водачи и липсата на превенция на полицаите са основните причини! Колкото по-малко има възможност за "договаряне" между КАТ и водач, толкова ще е по-добре! Между другото в Лондон глобите за неправилно паркиране и спиране ги лепи колоездач!
+5
 
 
Ако служителите от КАТ наистина работят, то със сигурност нарушителите, ще бъдат *хващани*.. иначе просто няма как да стане, като не си вършат работата..
+12
 
 
Бих си позволил да коригирам изказването на шефа на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев. "Шофьорите са уверени, че ще ги хванем и пуснем.....изгодно" би бил по-прецизен изказ. Разбира се, корекцията не важи за водачи на животински впрягове от небългарски произход, които действително няма да бъдат "хванати".
+9
 
 
Днес един бакшиш ми засече пътя пред полицаите на панаира като се престрои в непосредствена близост без мигач на всичкото отгоре. Това се случи на 5-6 метра от очите на полицая който не спря наглия таксиджия дори за проверка. За какъв респект говорим изобщо!?
егати новия облик-мн.е мрачен
на 07.10.2014 г.
+5
 
 
А не е ли така?Пред очите на вашите служители,които трябва да спазват закона и да бъдат пример за неговото изпълнение,се правят нарушения и те нищо не предприемат!!!А още по-забавното е,че те самите често си позволяват нарушения!Е,как да нямат хората,чувство за безнаказаност?
+14
 
 
И кое е това законово ограничение, бе г-н Начев?! Че служителите Ви бяха задължени да се държат като европейски полицаи, без "култовото" "`М `ся кво?..." Че им беше забранено да спират водачи, които не са нарушили правилника ли? Иначе няма никаква нужда да ни обяснявате. Всички знаем и без Вашите разяснения, че държава няма и т.нар. "институции" са просто групи хрантутници, дето само знаят да взимат заплати...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: