ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на ИПБ с жестока критика към ремонтираното Околовръстно: 25 милиона за една опасна писта!
Автор: Цвети Тончева 12:35 / 11.05.2021Коментари (10)41740
© Plovdiv24.bg
Ремонтираната 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е абсолютно опасна и създава предпоставки да загиваме по този път. Това съобщи пред журналисти шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, който направи инспекция на участъка във връзка с тежката катастрофа на Великден, при която загинаха трима души, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му, цялата организация на движение в този район е абсолютно сбъркана. Така поставени знаците объркват шофьорите - първо си без предимство, след два метра ставаш с предимство. “Тези, които са ги поставили трябва да дойдат и да кажат кой точно е с предимство", каза Милчев.

Той поясни, че са дошли на инспекция, заедно с експерти от Института, заради редица сигнали на граждани, които са получили там.

“Съвсем умишлено в продължение на 100 метра мантинелата е прекъсната и по този начин се създават условия на фирмите, които са по този път, да се включват нерегламентирано в тази нова отсечка. В същото време, срещу нея виждаме как съзнателно е изграден локал и кръстовище за регламентирано включване. Нерегламентираното включване от срещуположната страна го има в цялата отсечка, на повече от 30 места и това е предпоставка за шофьорите да извършват нарушение като изпреварват, а това е рискова маневра", посочи Богдан Милчев.

“Ние сме убедени, че АПИ не може да управлява трафика. Тъй като не са се съобразили, когато са възложили ремонта с композицията на трафика, тук има много товарни автомобили, които влизат и излизат, това е индустриална зона, не са изградени локали. Похарчени са близо 25 милиона лева за 14-километрова отсечка за една писта, която не сме обезопасили. Нямаме нужда така да се харчат парите ни", категоричен бе Милчев.

"В същото време в обхода на Габрово са похарчени около 90 млн. лева, а в Пловдив нещата се правят на парче, няма логика в нищо", добави шефът на Институт по пътна безопасност.



Още по темата: общо новини по темата: 32
17.01.2024 »
21.04.2023 »
23.03.2023 »
21.03.2023 »
16.02.2023 »
03.10.2022 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На нас все са ни виновни другите, особено административните структури. Ние никога не сме виновни, нито като не спазваме ограниченията и скоростта, а като се качим на колите сме безсмъртни и сме само ние на пътя, други няма. Мрънкахме, че околовръстното е лунен пейзаж, направиха го - после излезе, че ни направили писта. Ами какво да кажа...
-1
 
 
Този философ защо не вземе да коригира шосето вместо да дрънка политически глупости?
+3
 
 
Огромна вина за този хаос имат и всички минали през креслото на шефското място в ОД на МВР гр. Пловдив. До всички е отправяно искане за справедливо прилагане на чл. 178 от ЗДвП. Мутрите на рекетьорската структура БГТОЛ слмедят с камери кой е платил пътния рекет и кой не е платил, а някой да е наложил санкцията по този прословут член 178? Ексдепутатът Атанас Ташков да излезе и да посочи кой път в Пловдивска област е направил като хората. Заради ненавременно почистване на магистралата този некадърник през януари 2016 година застраши живота на стотици шофьори. къде е скапаната прокуратура да ни защити? За какво ходи да реве в Европа? Няма един адекватен отговор на сигналите ми писни до нея!!! Дали ако някой близък роднина на Махмудиев или Пелтеков пострадат, заради това качество на пътищата ще отговарят по същия начин, както отговаряха на мен?
0
 
 
Той всъсщност казва че трябва още повече мантинела?? е*аси... Мантинелата ще спаси някой заспал, ок.... но ще убие някой невинен който не може да избяга от друг заспал или дрогиран, или просто нагъл. Ясно е че вече с кола под 2 тона не е ок да излезеш и на околовръстното.
+2
 
 
Пътищата в Пловдив на 85% са мазанак, не знам изобщо как се е стигнало до тук, но определено сме на дъното. Най-лошата инфраструктура в цяла България.
+6
 
 
Това е резултата когато проектантите не са станали от бюрото. Преди да започнат проекта да бяхо огледали и преминали поне веднъж по трасето. Или иначе казано е едно замазване на положението.....
+3
 
 
И има знак за ограничение на скоростта само на колелото - 40 км/ч. Преди поне имаше 60 на някой места като това на катастрофата и на отбивката за Белащица.
+6
 
 
Едно добро начало ще бъде тези организации да осигурят юридическа помощ и да обединят съдебните искове срещу неадекватните АПИ, КАТ, областна администрация и по реда. Може да се почне с кръвнина за семействата на загиналите наскоро. Под документите за тази писта стоят подписи с одобрилите я. ЧСИ и да се започват компенсациите.
+7
 
 
Ами да го затварят и да му почват ремонта.То нали все ремонти на ремонтите се правят в България?
+3
 
 
Боцко каза, че Пловдивчани сме много разглезени и разширението на Асеновградско шосе ни е достатъчно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: