Шефката на инспектората говори за положението в пловдивските училища

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
13:09 / 14.11.2020
14343
Увеличаване на броя на училищата, подали заявление за обучение в електронна среда, отчитат от Регионалното управление образованието. Това потвърди пред репортер на Plovdiv24.bg началникът на РИО Иванка Киркова.

Припомняме, че според заповедта на областния кризисен щаб, паралелките от 6 до 12 клас в град Пловдив минават на онлайн обучение до 22 ноември. Другите училища в 17-те общини на област Пловдив, както и от първи до пети клас в град Пловдив, могат да поискат онлайн обучение там, където има достигнати над 15% процента на заболели, контактни или карантинирани ученици и учители.

"В четвъртък бях притеснена, защото трябваше мигновено да започнем да работим по новата заповед на МЗ. Трябваше да направим бърз реалистичен анализ още сутринта на броя на отсъстващите – дадохме указания на класните ръководители да осъществят връзка с личните лекари и родителите, тъй училището не винаги знае точната причината за отсъствието“, коментира Киркова.

Към момента онлайн ще се обучават във всички класове на ОУ "Гео Милев“, както и петите класове на  ОУ "Антим I“ и СУ "Св. Патриарх Евтимий“ и СУ "Паисий Хилендарски“.

В областта ще се учи в електронна среда в прогимназиален курс (от 5 до 7 клас) на ОУ "Христо Ботев“ и ОУ "Христо Смирненски“ в Раковски. Онлайн искат да учат и училища в Асеновград, Сопот и Садово, както и професионалните гимназии в Белозем и перущица. На електронно обучение минава и Професионалната гимназия по жп транспорт в Карлово.

След 22 ноември се очаква да започне поетапно връщане на отделните класове в училищата. Всяко училище да вземе самостоятелно решение на локален принцип кои класове и етапи да върне в клас и как да ги редува до Коледа. Родителите ще бъдат уведомявани чрез електронни съобщения, електронните дневници или по телефона.

В РИО продължават да пристигат заявления от родители на отделни ученици с искане детето да мине на онлайн обучения.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).