Само в Plovdiv24.bg: Мощен трус в МБАЛ "Св. Мина", медици настръхнаха срещу скандалния управител

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
08:07 / 04.06.2021
25401
Управителят на МБАЛ "Св. Мина" проф. Петър Петров забранил достъпа до лечебното заведение на бившата главна сестра болницата Йоанна Ангелова не само като служебно лице, а и като пациент. За скандалното решение съобщи в интервю за Plovdiv24.bg потърпевшата.

Йоанна Ангелова потърсила медицинска помощ от кардиолог на "Св. Мина" в неделя около 18.00 ч. заради проблем със сърцето. Не била пусната вътре в сградата, тъй като на охраната било наредено от управителя да я спре. 

"Аз съм пациент на Кардиологично отделение. Три пъти съм лежала тук. Опитах се да обясня на охраната, че идвам като пациент. Той каза: "Искам да си запазя работното място и няма да ви пусна". Бях шокирана" - разказа Ангелова. 

Дамата е заемала поста главна сестра на МБАЛ "Св. Мина" повече от година. Назначена е до провеждането на конкурс. Самата тя се е явила на конкурса, чиито резултати обжалва в общината, съда и прокуратурата.  

Управителят се отнася към служителите изключително грубо и арогантно, на което главната сестра неведнъж е присъствала. Тя е един от 57-те медици, подписали се в подписката с искане на оставката на проф. Петър Петров. Ангелова съобщи, че докато е била в болнични, служебният й кабинет е бил разбит по неизвестни причини и не е ясно какво е взето оттам.

През цялото време на интервюто служители от МБАЛ "Св. Мина" стояха до входа в знак на подкрепа към Йоанна Ангелова. Медиците разкриха пред камерата на Plovdiv24.bg редица проблеми в здравното заведение, част от които: назначаване на фигури, които не отговарят по ценз на съответните заемани места, злоупотреба с финансови средства, за които няма информация как и за какво се изразходват. Защо община Пловдив мълчи, след като се знае, че конкурсът за главна сестра е проведен нелегитимно? - питат протестиращите.

Докато екипът на медията ни разговаря с медиците, пристигна и управителят. Той паркира личния си "Мерцедес" точно пред входа на болницата, на мястото, където би трябвало да спират линейките. Проф. Петров отказа да застане пред камерата ни с думите: "Защото вашият сайт е необективен и говори глупости". По-късно пред медиците репортерът потърси по телефона професора, но сигналът даваше оглушително "свободно".

Бившата главна сестра Йоанна Ангелова отново поиска да влезе в болницата, за да отиде до кардиологично отделение, но неуспешно. Как може в общинско лечебно заведение да не се допускат лица, бивши служители, по медицински показания да си направят кардиограма? - възмущават се хората. Някои предположиха, че може вече и да са уволнени, защото са защитили бившата си колежка.

Целия изключително интересен репортаж с много разкрития гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (16):
01.08.2022 Мъж осъди пловдивска болница за 25 000 лв., излъгали го, че е опериран от
рак
25.06.2022 9-членна комисия ще анализира състоянието на МБАЛ "Св. Мина"
06.07.2021 Шефът на МБАЛ "Св. Мина" обслужва любовницата си със средства на болницата! Фрапиращи разкрития!
26.06.2021 Санитарка от "Св. Мина": Проф. Петров ме съкрати, за да ми отмъсти, че се подписах за неговата оставка
25.06.2021 Сигнал: Шефът на "Св. Мина" с нови издевателства над лекари
04.06.2021 Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ "Св. Мина": Отвсякъде текат ла*на, без извинение
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).