С огромна торта откриха новото пловдивско бижу "Велимира"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 03.09.2009
14998
Огромна торта за хлапетата от "Велимира" имаше на официалното днешно откриване на новата детска градина в "Тракия". Красиво русокосо момиченце развя ново зелено знаме, което свещеници осветиха, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ах, защо не съм малко момиченце, та да идвам в тази детска градина ..." - въздишаше пораснала вече красива девойка.

Сравнението, което направи кметът Славчо Атанасов с бижу, не прозвуча никак бомбастично. "Велимира" наистина е невероятна - и отвън, и отвътре. Просторен огромен двор с антишокови настилки - и да паднеш, няма да се удариш, свърши времето на разкървавените колена. Ярките предизвикателни цветове на сградата, съчетани със зеленото на тревата, с подбраната цветова гама на плочките, на игрушките и катерушките, на люлките и пързалките, допълват невероятното впечатление. Всичко е изпипано перфектно. Обзавеждането на спалните и занималните, както и всяко друго помещение, е образец за естетика. А огромният плувен басейн е толкова син...

"С "Велимира" и нейния близнак - детска градина "Червената шапчица", която ще открием също в "Тракия" след десетина дни, Пловдив става първия голям град в страната, който решава проблема с недостига на места в градините. Това е огромен успех. Вече няма да има легендарните опашки за записване на деца. Оттук нататък поемаме друг курс - към решаване на трупаните с десетилетия проблеми с детските ясли. Решим ли го, ще затворим цикъла и всички пловдивски деца ще могат да разчитат на сигурни и уютни места, където щастливо могат да изживеят своето детство", подчерта Атанасов.

И двете детски градини в "Тракия" са построени безплатно като ангажимент на фирма срещу предоставянето й на общински терен. Цената им е по около 2 000 000 лв. 

"Сред най-добрите на Балканите са, с абсолютен лукс и комфорт. Има централна климатична инсталация, видеонаблюдение, антибактериална винилова настилка, антибактериални са дори седалките на тоалетните чинии", разказа Гиньо Матев

"Велимира" е готова да приеме 200 деца - по 25 в 8 групи. Ако останат места, ще се приемат мъници и от други райони, засега има кандидати от "Западен".


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).