ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ромската фондация получи своето - отпуснаха й безвъзмездно 40 000 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:03 / 19.01.2012Коментари (45)6992
© Plovdiv24.bg
Фондация "Рома - 1995" да получи 40 000 лева безвъзмездна помощ от Общинския съвет. Това решиха пловдивските общински съветници на първата за 2012 г. сесия на местния парламент. 31 бяха "за", 1 "против", а 5 се въздържаха. Единствен Гиньо Матев от ВМРО-БНД гласува "против".

Предложението беше последна точка от дневния ред на заседанието, а вносител бе общинският съветник от ДПС Антон Карагьозов, който е и председател на въпросната ромска фондация.

Припомняме, че само два гласа не достигнаха същото предложение, но внесено от предишния кмет на Пловдив Славчо Атанасов, да бъде прието на общинската сесия на 20 септември 2011 г. Заседанието бе едно от последните в мандата на стария общински съвет. Фондацията на Карагьозов иска парите за обучение на 200 първокласници и второкласници от ромски произход в училищата извън кв. "Столипиново". Сумата ще отиде за месечните заплати на петима помощник-учители (по 490 лв.), на двама възпитатели (по 250 лв.), на един шофьор (520 лв.), за всекидневното извозване на децата от "Столипиново" до приемното училище и обратно (5500 лв.) и за учебни материали (590 лв.).

На сесията на 01.12.2011 г. предложението беше вкарано отново за гласуване, но общинският съветникът от ДПС сам го оттегли, тъй като през изминалата седмица преди това стана ясно, че то не срещна подкрепа сред мнозинството в местния парламент. Сега искането за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от 40 000 лв. на "Рома-1995" влиза за гласуване за трети път.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Учудвам се, че няма организации, които съблюдават такива неща и не повдигнат въпроса на високо ниво - например Европейски съд и др. Ако аз като обикновен гражданин се обърна към Европейския съд заради дискриминация, дали ще ми се обърне внимание? В случая е ясно, че всички останали етноси и общности са ощетени и онеправдани от това решение. Това е очевидно нарушение на права на едни за сметка на други. Кой ще се застъпи за справедливостта?!
+4
 
 
Искам точен отчет до стотинка! Защото тези пари са наши,отделят се от нашите данъци и такси и се дават на мангалите,които не плащат за нищо! Не съм съветник,не съм общинар-гражданин съм,жител на Пловдив. Малките мангалчета не могат ли да ходят до училищата сами? Нас да не би някой да ние возил до училище?От седем-осем годишни ни оставят сами да се оправяме с градски транспорт ,а мангалчетата понеже са второ ниво граждани за тях има всичко.
+8
 
 
хайде сега тези които гласуваха за съветници, да отидат да си ги попитат защо раздават така народните пари? защо за бедните българи няма - защото сме прост, шибан народ, който не знае как да си защитава правата и всеки циганин може да ни пре....е. питайте поименно съветниците защо дават пари за циганите, а за българските деца няма? ето, аз питам ИЛКО НИКОЛОВ защо е гласувал за това? Питам ГЕРБ защо гласува? питам СПАС ГЪРНЕВСКИ защо гласува? нещастни продажници, през последните 20 години само боклуци ни управляват, а в Пловдив положението става от зле - по-зле!
+5
 
 
Моля публикувайте и други помощи от Общината за други фондации.Примерно за децата с церебриална парализа или онкоболни.Надявам се да има.
+7
 
 
"Няма" насаждане на етническо напрежение както и "няма" абсолютно никакво разделение на гражданите в Република България по етнически принцип, но незнайно как за едни все има, а за останалите - няма! ;) Сиситемата на училищните автобуси работи в цивилизования свят повече от 40 години. Защо след като държавата дава безвъзмездно средства за да се подсигури извозването на децата от "махалата" до училище и обратно, това да не се въведе за всички деца посещаващи редовно държавни училища в начален курс (частните също си имат транспорт) или още от малки да свикват, че едни ще са по-равни и ще ги возят, а останалите да се спасяват кой както може ?
+4
 
 
Е, поне се видя кое е истинското оригинално ВМРО. Браво на Г. Матев, че единствен макар, е гласувал против.
+5
 
 
Да не прозвучи в духа на конспирацията,но тези пари са официален рушвет за ромските гласоподаватели.Браво Г-н Антон, добре си се справил с организацията на месните избори.
+3
 
 
Няма нищо лошо в това да се дадат пари на ромска фондация, ако наистина е с цел образование. Друг е въпросът дали тези пари трябва да дойдат от бедната община, или с финансиране от еврофондове.... Все пак щом Европа толкова много си ги обича и желае да ги интегрира, да построи училища в ромските махали, и да плаща заплатите на учителите там. За 40 хиляди лева можеше да се позакърпи някоя друга дупка по второстепенните пътища в градът ни, или да се измаже някоя къща в Стария град или да се направи платен паркинг, които да вади пари.
+6
 
 
После се питайте пак как Иван Тотев спечели изборите :)
+8
 
 
И аз мисля да основа фондация на болните пловдивски деца и техните родители. И да поискам ххх 000 лв за лечението и обслужването им. Дали ще ми отпуснат общинарите, как мислите. Сигурно....Защото не ме попитаха как лекувам и отглеждам дете- инвалид с 500 лв заплата. Ще поискам пък.Може и да са хора. А после ще ви кажа дали са.Хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: