ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родителите на Иван: По-добре нашето дете да беше там, където сега е Искрен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 25.10.2013Коментари (17)31068
© 24 часа
Запрян Генчев, бащата на Иван
"По-добре нашето дете да беше там, където сега е Искрен", плачеха вчера родителите на Иван Генчев в Съединение. Майката Връбка и бащата Запрян бяха съсипани от мъка.

"Притесняваме се за раненото момче. Дано Господ да му помогне и да оцелее! С Иван бяха големи приятели от две години", не спираше да ридае Запрян Генчев.

Съпругата му нямаше сили да говори. Двамата не могли да си разменят нито дума с Иван. Нямат обяснение за случилото се. Не знаят каква би могла да е причината да нападне Искрен.

Семейството живее в скромна къща в края на Съединение. Родителите работят във фабрика за пакетиране на пуканки и ядки. Имат и по-малък син Недко, който е първокласник.

"Добри хора са. Не се карат с никого", каза съседката Мария Кръстева. Възрастната жена все още не беше научила, че Иван е направил опит да убие приятеля си. В истински шок са живеещите в кооперацията на пострадалото момче на ул. "Анри Барбюс" в Пловдив. Касапницата е станала на втория етаж, където е апартаментът на Ангелови.

"Оставете ни! Няма какво да кажем, има си разследващи органи", каза мъжки глас през затворена врата. 

Комшията Калчо Стоянов се връщал от работа, когато заварил пред сградата патрулки и линейка. "Искрен е много добро момче. Учи се добре, помага в заведението на баща си", каза той.

Майката на намушкания тийнейджър Светла Ангелова е деловодителка в районния съд в Пловдив. Фамилията има и по-малко момиченце.

"Цялата треперя. Синът ми е на 10 години. Бях си следобед у дома. Чух трополене отгоре, но не ми се стори необичайно. И друг път при Искрен са се събирали приятелчета", коментира съседка от апартамента под Ангелови.

Хората в кооперацията са с прекрасни впечатления от момчето. Винаги поздравявало, готово било да се притече на помощ.

Съучениците на прободения десетокласник от пловдивската професионална гимназия по хранителни технологии бяха обхванати от страх и стрес. Иван и Искрен са били в една и съща паралелка.

"Ужас! Дано да го спасят", коментираха децата. На входа на школото бяха застанали дежурен учител и охранител, които не допускаха журналисти.

"Цяла нощ плаках и се молих за Искрен", заяви директорката Людмила Ганчева. Тя беше привикала вчера сутринта преподавателите половин час по-рано на спешна оперативка, на която присъстваха и полицаи.

"Дадохме насоки за психологична подкрепа на децата. Педагогическият съветник и психолог ще работят с класа на Иван и Искрен", добави Ганчева. По думите двете момчета досега не са имали агресивни прояви, затова всички са шокирани.

В гимназията беше организирана доброволна акция по кръводаряване за намушкания тийнейджър. Според директорката имало много желаещи дванадесетокласници, които са навършили 18 г. и могат да дадат кръв.

От УМБАЛ "Свети Георги", където се борят за живота на Искрен, коментираха, че засега няма нужда от преливане на банки. Причините за касапницата все още са неясни. Взети са кръвни проби и от двете момчета за алкохол и наркотици, но резултатите още не са излезли.

От местопрестъплението са иззети много вещи, в това число и празни бутилки, дрехи, предмети, както и ножовете. Криминалистите работят и по версии, че двамата
може да са се скарали за момиче или за пари.

"Не можем да кажем още нищо със сигурност. Единият е в интензивно отделение, а другият е неадекватен", коментира окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Цял ден вчера той провеждаше съвещания с разследващите.

Образувано е досъдебно производство срещу Иван Генчев за опит за убийство. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, както и да бъде задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 27
09.03.2015 »
29.09.2014 »
07.07.2014 »
18.11.2013 »
12.11.2013 »
11.11.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано детето да се оправи!Не вярвам някой родител да съветва децата си да се държат лошо и да убиват!
0
 
 
абе дано се оправи мом4ето пак не мислете за васпитание то в не6но време колкото и да ги васпитава6 ни6то не става
+3
 
 
тоя боклук трябва след като навърши 18 да не излезе от пандиза , доживот!!!
+4
 
 
Клетите родители!:( дано момчето се оправи!
+2
 
 
Абсолютно съм съгласнас г-н Димитров....просто искам да добавя-че възпитанието продължава после и в училище с ОБЩИ УСИЛИЯ на родители и учители
0
 
 
Напротив, всичко тръгва от домашното възпитание!
+2
 
 
Мария Миладинова не съм съгласна с теб.Родителите нямат вина
+4
 
 
Вчера бях в Съединение и чух там, какво говореха хората, а то беше: Двамата са големи приятели, но са пили алкохол, пушили са марихуана и са смъркали прахчета, сборичкали се нещо и станала белята. Никой там не може да повярва към случилото се. Дано се оправи момчето! Призива ми е към родителите: говорете с децата си, общувайте активно с тях и им бъдете приятели, за да ги познавате добре.
+3
 
 
Много се говори за тази трагедия , ами ако е станало точно обратното ? Ако тежко ранения всъщност е първоначалния нападател ? Как би могло да се разрежат сухожилия на двете ръце на човек който стиска нож ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: