Родители отписаха детето си от пловдивска градина след няколко инцидента!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (26)
09:40 / 27.10.2017
46170
Пловдивско семейство се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за тормоза, на който е подложено детенцето им в ДГ "Светла". Случката е от края на миналата седмица, ето и емоционалния разказ: "Синът ми - след два случая на спукана глава, за които никой не знае и не е видял, че му тече кръв от главата, стигнахме до следващия и последен за мен инцидент в детска градина "Светла".

Вземам си детето от тази градина и така наречената педагожка ме посреща с усмивка и казва "Ние пак ви посрещаме ранени" и казва "Аз не съм била на смяна, обадете се на другата госпожа да ви обясни", но тя все пак знаела, че цепнатината на сина ми точно под окото била от пясък.

Да уточня, синът ми ме посрещна с думите "Мамо, Ники ме удари с камък...." Аз попитах откъде този Ники (дете с много психични проблеми, което няма място там) е взел камък. Отговорът на госпожата беше - не е с камък, а с пясъчна ръка и след това се отдръпна.

Така, когато казах това в съдебна медицина, лекарката ми се изсмя - пясък. Всичко това го пиша, за да предпазя невинни деца, които родителите смятат да запишат в ДГ "Светла" 2 б група.

Аз махам детето си от там. Простих един път за спукана глава, простих втори път за спукана глава. Простих на проблемното дете; на учителките, които не си вършат работата и на директорката, която, за да задържи едно проблемно дете наранява другите 20. Не сме единственото дете в групата със спукана глава, да уточня.

Трети път няма как да простя разцепеното лице на сина ми. Господ го е опазил, че не е в окото, а е под него. Това, че директорът Людмила Тошева назначава педагози, които не си вършат работата, застрашава живота на моето дете и това вече е прекалено.

Да кажа още - имаме и лелка, която е с хематом на главата от това дете, имаме и дете което е със специални потребности (глухонямо), което също проявява агресия към останалите. Никога не съм мислила, че има толкова безотговорни хора с педагогическо образование към 4-годишни мъничета. Бог да ги пази", завършва емоционалното родителско писмо.

След като писмото пристигна в редакцията, репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на детска градина "Светла" Людмила Тошева.

"Истина е, не мога да отрека, че едно от децата ни е по-буйно", сподели тя, но веднага поясни "Аз нямам правото да го диагностицирам", визирайки намека на засегнатите родители, че момченцето е с множество психически проблеми. Заради по-буйното поведение на детенцето е разговаряно с майка му, която се съгласява да го води на консултации с психолог. 

"Наистина, родителите не го харесват, но аз не мога да го изгоня", категорична е Тошева. За реакцията на бащата, който заяви за Plovdiv24.bg, че не желае да пусне сина си на градина, тя коментира, че е прав за себе си. 

"Поемам вината, че колежката е допуснала удари, но самият той се държа много грозно и унизително. Първо, саморазправи се с детенцето (Ники), саморазправи се с младата учителка на групата, опитах да го накарам да решим проблема, но той започнал да вика: Няма да си оставя детето, докато този паразит е тук, вие за нищо не ставате. Недопустимо е голям човек да се нахвърля 4-годишно дете." 

Последвал нов разговор с майката на проблемния малчуган, жената е склонила да направи крачката и да премести детенцето си в друга градина, разказа директорката.

"Едно преместване обаче не решава проблема, а само го прехвърля. Всеки е прав за себе си - аз, те и майката, която се съгласи, за да спре тормоза, да премести детето си", завърши разказа си Людмила Тошева.

"Моята реакция е напълно нормална. Този проблем не може да бъде решен", коментира за Plovdiv24.bg и бащата на битото дете. Мъжът е категоричен, че той също ще премести сина си. 

"Това е наглост, която трябва да бъде спряна. В тази група са назначени млади учители, които не могат да си вършат работата, децата им се качват на главата, а другите родтели си мълчат. Трябва ли децата да се осакатяват?", заяви още той и разкри, че вече е пуснал сигнал до образователния инспекторат, обмисля да подаде оплакване и до прокуратурата. 

Plovdiv24.bg разговаря с бащата, който не се страхува и не мълчи, когато става дума за живота и здравето на сина му. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (26)

Още по темата (231):
25.04.2024 Обявени са новите места в ДГ "Каменица"
11.04.2024 Започна кандидатстването за прием в първа група на детските градини в
Пловдив
24.03.2024 Важно: Задължително предучилищно образование за децата в Пловдив
12.03.2024 Ясни са резултатите от поредното класиране за прием в детските заведения в Пловдив
13.02.2024 Приключи поредното текущо класиране за прием в детските заведения в Пловдив
12.12.2023 Ясни са резултатите от последното за 2023 г. класиране за прием в детските заведения
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).