ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители: Къде потънаха 100-те хил.лв. за разкриването на 4 нови групи в "Тракия"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:15 / 13.11.2011Коментари (17)6766
© Plovdiv24.bg
Въпреки обещанията на вече бившия кмет Славчо Атанасов, че няма да остане дете, неприето в детска градина, проблемът явно продължава. За това ни сигнализираха родители, за чиито деца не се е намерило място в обявените преди време от екскмета на Пловдив разкриващи се нови групи в район "Тракия".

Припомняме, че Plovdiv24.bg неколкократно писа за проблема и сигнализира отговорните институции. По наш сигнал, преди време и.д. кмет тогава Александър Долев свика спешно юристите на общината, за да се намерят допълнителни 38 000 лв. за ремонт на помещенията.

Сега вече въпросите ни ще бъдат насочени към новата власт на град Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев. Ще направим всичко възможно да поискаме окончателно решаване на казуса. Запознайте се с писмото, изпратено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, което публикуваме без никаква редакторска намеса.

"Уважаема редакция на сайта Plovdiv24.bg. Като единствена медия, следяща случая със неприетите деца в детски градини в район "Тракия", се обръщаме към вас с молба да се даде отново гластност на проблема и да се извърши проверка. Ето и самата хронология на случая: В самото начало се оказа, че в района не са приети около 80 деца. Впоследствие, след разговори със тогавашния районен кмет ГиньоМатев се реши да се поискат средства от Община Пловдив за извършване на ремонтни дейности в нефункциониращата детска градина в бл.50 и там да се открият четири нови групи. На сесия на общинския съвет на 08.09.2011г. се взе решение да се отпуснат 100хил.лв., новина, която вашият сайт първи публикува. Освен това, решението беше публикувано и в сайта на районното кметство.

Оттогава досега обаче нещата не са се задвижили нито от общината, нито от районното кметство. На многократните ни обаждания във Община Пловдив и искане на информация относно проблема, от там прехвърляха топката в г-жа Манчева, която е гл.експерт "Образование и култура" в районното кметство. Тя от своя страна любезно ни обясни, че наистина има отпуснати средства, но се чака държавна поръчка, конкурс, както и спазването на всички процедури и чак тогава ще започне ремонтът, който обаче ще се извършва от Община Пловдив, а не от районното кметство.

Другият човек, от когото потърсихме информация, е г-жа Бодурова -директор на ЦДГ "Червената шапчица". Тя заяви че г-н Матев и е казал, че ще се извършват ремонтни работи, но до момента никой не я е потърсил, а у нея са ключовете за помещенията в бл.50. Освен това, г-жа Манчева ни спомена, че всичко което е трябвало да извърши нейната служба като описване на нужния инвентар за градината, легла, санитарни помещения и мебели е извършено, сиреч - всичко относно ремонта е извършено от районното кметство.

Днес обаче, два месеца след отпускане на парите, нищо не се прави по въпроса, помещенията не са огледани, относно конкурс никой не дава ясна информация дали е извършен, намерена ли е фирма, има ли договор, има ли пари, къде са те и кой отговаря за цялата тази работа. Ние като родители от КОГО да потърсим сметка и как да следим какво се прави.

Надяваме се вие като отговорна и популярна медия да извършите проверка или да попитате вещите лица по случая, които са наясно какво стана със 100-те хил.наши и ваши пари и къде потънаха те? Не си плащаме данъците, за да хрантутим "някои" елементи във Общината, а децата ни да са гледани от баби по селата или вкъщи от нас в принудителни неплатени отпуски!



Още по темата: общо новини по темата: 12
06.03.2012 »
01.02.2012 »
01.02.2012 »
09.01.2012 »
29.11.2011 »
28.11.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Трябваше да попитаме преди изборите май.....
+2
 
 
За прословутото ренде на главната бяха дадени на ДВА пъти по 90 000 лева,а вие през това време сте занимавали "великия кмет" Славчо с дребнави въпроси като този.
0
 
 
В България се работи само непосредствено преди и след избори. Сега е моментът да се форсира въпроса.
0
 
 
къде е обхтинският съвет ? те трябва да знаят.
+2
 
 
за съжаление мисля,че ще се открие изведнъж,че парите ги няма,че някой ги е усвоил и с две думи няма да има новооткрити места за децата
+4
 
 
незнам къде са отишли ,но трябва медиите да попитат кмета и да се направи проверка ,защото това е сериозен проблем касаещ нашите деца ,не бикове ,рендета и паметници на филип македонски
+4
 
 
в Изгрев на ул.Златорог има изоставена детска градина и пустее от години ,а в същото време в другите детски градини няма места.
-1
 
 
Славчо си тръгна и проблемите започнаха...
+5
 
 
Славчо ги е дал на циганите за 3000 гласа...
+1
 
 
Много ясно - в нечии джобове са отишли
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: