Ремонтът на Околовръстното все по-близо! Разширяване скоро май няма да има

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:37 / 19.01.2021
10295
Вече се работи  по временната организация на движението за реконструкцията на Околовръстното шосе. Ремонтът ще обхване участък от републикански път II-86 "(Път I-8 "Пазарджик – Пловдив) в посока към Асеновград до новото кръгово кръстовище. Поради обстоятелството, че този път е изключително натоварен, трябва да се създаде такава временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите МПС. Това съобщи инж. Данчо Желев от Областна администрация.

Добрата новина за реконструкцията на обходния път на Пловдив потвърдиха вчера  премиерът Бойко Борисов и ресорният зам.-министър Николай Нанков при посещението им в община Лъки. 

"Това е един от основните ми приоритети и както обещах работя той да се случи, колкото се може по-бързо. Същевременно продължаваме разговорите с Агенция "Пътна инфраструктура“, която е възложител на технологичния проект. Вече е извършено геодезично заснемане на пътя.

Проектът предвижда фрезуване на съществуващата асфалтова настилка, ремонт на съществуващите пътни съоръжения - пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ, нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, нова вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ще се извърши и подобряване на отводняването на пътя в цитираният пътен участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Ще се подобрят подходите към съществуващите крайпътни обекти“, обясни областният управител Дани Каназирева

В следващите дни предстои среща за съгласуване на предложената временна организация на движението с областно пътно управление и Сектор Пътна полиция – Пловдив.

Според Каназирева при подобряване на метеорологичните условия, позволяващи извършване на предвидените в проекта дейности, реконструкцията на Околовръстното може да започне след месец.

Виж коментарите (11)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).