"Райън еър" стартира с полети Пловдив-Лондон от 2 ноември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
13:39 / 04.08.2010
21226
От есента откриват два пъти в седмицата полети от Пловдив до летище "Станстед" в Лондон, научи репортер на Plovdiv24.bg. Цената на билета ще е 33 паунда, това стана ясно на провелата се днес пресконференция, на която присъстваше и маркетинг мениджърът на "Райън еър" - Ласло Тамаш. Очаква за 30 хиляди пътници да бъдат обслужени за следващата година.

Той направи кратка презентация на фирмата и заяви, че "Райън еър" е водеща не само сред нискотарифните компании, но и като цяло - най-сигурна, с най-малко отменени и закъснели полети, и малко загубени багажи.

Ако има голям интерес към полетите два пъти седмично, има вероятност те да станат по-чести. Директорът на Летището Дойчин Ангелов заяви, че първоначално е имало вариант полетите да бъдат шест пъти седмично, но след това са решили да ги намалят. Има разговори за откриване и на други линии, както от Пловдив към други дестинации в Европа, така и други летища в България да започнат да работят с RyanAir.

На пресконференцията присъстваше и областният управител Иван Тотев, който сподели, че е много щастлив от реализирането на тази идея. В началото не е вярвал, че ще се случи, но сега е може би най-развълнувания, че тя вече е факт.

Зам.-министърът на транспорта Камен Кичев призова пловдивчани да използват тази линия, за да може да докажем пред компанията, че си струва да съществува. Той добави, че всеки пловдивчанин, който лети до Лондон от софийското летище, един вид предава Пловдив.

От компанията добавиха още, че в Пловдив ще се разкрият поне 30 нови работни места, не само на летището, а и в целия град. От РайънЕър обещаха туристите, които пристигнат от Англия да вкарат поне 4 млн. евро в икономиката на региона.

На пресконференцията присъства също зам. министъра на туризма Иво Маринов, който заяви, че с откриването на тази линия Пловдив вече е на картата на въздушния транспорт на Европа и се надява полетите да спомогнат регионът да се развие като дестинация за целогодишен туризъм.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (26)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).