ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Райън еър" идва, съветниците още се мотаят за летището
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 04.06.2010Коментари (20)6686
© Plovdiv24.bg
140-местни самолети "Боинг" най-вероятно ще осъществяват редовните полети от летище "Пловдив" към Западна Европа, които ще започнат наесен.

След интензивните преговори в края на май между изпълнителния директор на аеропорта Дойчин Ангелов и "Райън еър", в които участие взеха министърът на транспорта Александър Цветков и областният управител Иван Тотев, до края на юни се очаква да дойдат експерти на авиокомпанията, за да видят техническата готовност на летището.

"Ако минем този тест, което според ръководството на летището ще е безпроблемно, и получим положителна оценка, през септември ще може да се сключи договорът", коментира Тотев за Plovdiv24.bg

Докато преговорите за привличане и на други авиокомпании напредват, пловдивските общински съветници продължават да мотаят включването на общината в учреденото вече сдружение "Фонд за развитие на летище "Пловдив" - южната врата на България".  След като на сесията на 13 май то не бе прието поради дребни на вид възражения, а на 27 май не влезе в дневния ред, се очакваше да се гледа на 9 юни. Засега обаче отсъства сред другите точки, от общината уверяват, че ще го вкарат в извънреден порядък. 


Още по темата: общо новини по темата: 469
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
30.03.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще истървем холидея август месец и пак ще трябва да опъвам Голфа до софия по нощИте. Раяна къде каца в Лондон?...(дъщеря и зет имам емигранти в Лондон)
+5
 
 
Явно в момента е много по-важно да се измисли кой булевард да се преименува на Екатеринбург, от колкото да се мисли за летището. Градът си има "приоритети" все пак.
+7
 
 
Е дано най-накрая стане реалност, вярно е че ще има още изисквания но се надявам да се справим, Защото Пловдив има нужда от това летище.
0
 
 
Не бъдете прекалено сигурни. Не знам какви са изискванията на Райън Еър, но за да поеме желания трафик Терминал 2 на пловдивското летище има нужда от поне 2 неща, за които се сещам - едното е лонг стей паркинг на добра цена, по възможност закрит, второто е отлични транспортни връзки с няколко вида транспорт. В момента вариантите за транспорт до летището (изключваме пътните връзки, които са кофти) са никакви. Вариантът да стигнеш до магистрала Тракия е да се мине по южно-западната дъга на околовръстното, което не е преасфалтирано откакто е създадено. Освен това вечерно време не знам дали сте минавали по околовръстното, но е абсолютна трагедия - никаква сигнализация, тясно е, маркировката я няма никаква. Като добавиш и релефният асфалт от колелото на пазарджишко до магистралата - картинката не е от най-готините. Трябва да се измисли една гара до летището и ЖП влакът до Асеновград да спира на нея. Разбира се, за тези туропве да се ползват новите влакове на Сименс.
+7
 
 
Какво да очакваме от тези полуграмотни подобия на хора, за които бизнес, култура, туризъм, морал или каквото и да е различно от софра са мъгливи като далечна галактика. Та те не могат вече години да се оправят с едни смешни цигански каруци в града ни, а ние очакваме от тях да реагират адекватно за самолети!
+10
 
 
Еми за какво да гласуват, като явно няма възможност за далаверки и крадене на пари. Затова се назландисват от продажната община, защото нямат полза за джоба си, друго обяснение нямам.
+7
 
 
стига са се мотали общинските съветници вече и дано раян еър да одобрят летищито
+12
 
 
Нашите общински съветници са за публично обесване на Централния площад пред Пощата! Искаме редовни полети оттук за Лондон и Франкфурт, после за Париж, Барселона и Милано!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: