Районни кметове негодуват, че Славчо Атанасов им взема уличните дупки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:01 / 21.07.2010
4216
"Направо се разсмях, като научих за намерението на кмета да ни вземе процент от наемите за гаражи, за да се заеме с пълненето на уличните дупки", призна кметицата на "Централен" Райна Петрова.

Също толкова смаяни са и колегите й - районните кметове на "Северен" Ина Филипова, на "Източен" Петър Петров и на "Южен" Александър Колев, които дадоха съвместна пресконференция относно последната кметска идея, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тяхното мнение напълно споделял и кметът на "Западен" Здравко Димитров, но в момента отсъстваше, защото е в отпуск.

Те са силно обезпокоени, че и без това малкото пари, на които разчитат, за да изпълнят ангажиментите към своите избиратели, още повече ще се окастрят и то в годината преди изборите. Същевременно, създавайки специализирано поделение от 6-7 души към общинско предприятие, щяло да възпрепятства бизнеса в Пловдив, който сега се явявал по конкурсите и печелел поръчки.

"А ще купи ли кметът, освен малката техника за 200 хиляди лева, и асфалтова база?" - попита Петрова. Според нея цената за пълненето на дупките не само нямало да падне до 10-12 лева, ами щяла и да се оскъпи. Филипова прибави и съответните разходи за заплати на новоназначения персонал. Уж щели да се съкращават 30 щатни бройки заради кризата от общината, пък в същото време се предприемало назначаването на други хора на нови позиции.

100 хиляди лева събираемост от наемите са заварили в "Източен" в началото на мандата. Сега са стигнали 850 хиляди и имат амбициите да стигнат 1 милион. "Нима това не се вижда, не правят ли впечатление изцяло преасфалтираните улици, новото осветление и тротоари, модерните детски площадки?... Вземат ли ни парите, ще изчезне и благородната конкуренция между районните кметове. Г-н Атанасов добре да се замисли... Като районен кмет той е минал през тези перипетии, обещаваше ни права, а сега се отмята от думата си", допълни Петър Петров.

В същото време в общината, според Александър Колев, се харчели много интересни пари за още по-интересни неща. Като пример посочи 42-те хиляди лева за въвеждането на пропусквателен режим. Това било не само израз на безсилието да се справят с администрацията, а и начин да се ограничи достъпът на обикновените пловдивчани до етажите на властта.

На районните кметове не били изплатени събрани от тях средства още от миналата година. 110 хиляди лева чака район "Централен", а 48 хиляди лева - "Южен".

И четиримата кметове на районните администрации смятат, че не е работа на общината да се занимава с дребните градски проблеми, а тя трябва да се грижи за нови пътища, така че да се облекчи транспорта, и за осъществяването на други мащабни проекти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (9)

Още по темата (238):
23.03.2024 Препятствия по бул. "Христо Ботев" в Пловдив
26.12.2023 Предупреждение: Внимавайте ако минавате по този булевард с автомобил!
09.07.2023 Районният кмет Язов да се самосезира, не е толкова трудно
15.05.2023 Улица "Вегетарианска" в Пловдив в трагично състояние
01.05.2023 По тъмно в Кючука: Оправиха доста мизерия, но не от Общината
06.04.2023 Педупредени сте! Нова опасност дебне шофьорите в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).