ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РИО Пловдив връчи своите традиционни годишни награди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:50 / 25.05.2015Коментари (2)15896
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д-р П. Берон":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Братя Миладинови":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Седмочисленици":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По повод 24 май - светлия празник на славянската писменост и култура и в Деня на българския учител - 25 май, Регионалният инспекторат по образованието - Пловдив връчи своите традиционни годишни награди за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, както и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. 

Тържествената церемония, съпроводена с богата музикално-танцова програма, се състоя във фоайето на Областна администрация Пловдив.

Съгласно Статута за присъждане на наградата на РИО - Пловдив в категория за учител бяха връчени 7 награди:

учител - предучилищно възпитание
учител в начален етап
възпитател в начален етап
учител в прогимназиален етап
възпитател в прогимназиален етап
педагог с консултиращи/подкрепящи функции (педагогически съветник, психолог, логопед)
учител в гимназиален етап

В категорията за директори бяха връчени в награди - за директор на детска градина и за директор на училище. 

В началото на тържеството Областният управител Розалин Петков приветства гостите с добре дошли и им честити светлите празници. 

"24 май не е просто поредния официален празник, един от многото. Това е празник, който ни кара с гордост да се обръщаме към миналото си и с надежда да гледаме към бъдещето. Това е празник на културата, науката и духовността. На хората, които градят устоите на нацията. На хората, които работят неуморно в името на нашата национална идентичност. На тези, които възпитават поколенията след нас..", каза в приветствието си областният управител и благодари на учителите за това, че въпреки всички трудности, предизвикателства и проблеми, с които се сблъскват в ежедневието си, продължават все така възрожденски да изпълняват своята мисия. 

След Областния управител, приветствие към директорите и учителите отправи и началника на РИО - Пловдив - Иванка Киркова.

Наградата за учител предучилищно възпитание получи Видка Пиронкова - ст. учител в ЦДГ "Дъга" Пловдив. Наградата връчи Добринка Минева, старши експерт по предучилищно образование. Наградата за учител в начален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Мария Бончева - гл. учител в начален етап СОУ "Димитър Матевски"  Пловдив. Наградата бе връчена от Васка Атанасова, старши експерт по начално образование.

Наградата за възпитател в начален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Севда Пашамова - ст. възпитател в начален етап в СОУ "Св. Седмочисленици" Пловдив. Тя получи наградата си от Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност.

Наградата за учител в прогимназиален етап на основната образователна степен на обучение и за специални заслуги в работата на Обществено-консултативния съвет към РИО - Пловдив бе присъдена на Цило Нейчев - ст. учител по ИИ в СОУ "Черноризец Храбър" Пловдив. 

Той получи своята награда от Нели Спасова, старши експерт по изкуства. Наградата за възпитател в прогимназиален етап на основната образователна степен на обучение бе присъдена на Димитринка Николова - гл. възпитател в СОУ "Ив. Вазов" гр. Сопот. Наградата бе връчена от Стела Недкова, ст. експерт по анализ на информацията.

Наградата за педагог с консултиращи/подкрепящи функции (педагогически съветник, психолог, логопед) бе присъдена на Ана Попова - логопед в ОУ "Д-р Петър Берон" Пловдив. Наградата бе връчена от Ирена Душкова, старши експерт по организация на средното образование и ИОСУ.

Наградата за учител в гимназиален етап на обучение получи Красимир Проданов - учител по Информатика и ИТ в ПГ "Ген. Вл. Заимов" Сопот. Наградата бе връчена от Венета Табакова, старши експерт по информатика и информационни технологии.

Награда за специални заслуги в преподавателската дейност и постигнати международни успехи бе присъдена на учителя в гимназиален етап Янко Радев - ст. учител по ФВС в ПГЕЕ Пловдив. Наградата си той получи от Любен Жилков, старши експерт по ФВС.

Наградата за директор в ЦДГ/ОДЗ бе присъдена на Йорданка Георгиева - директор на ЦДГ "Малина" с филиал "Котаракът в чизми" Пловдив. Наградата бе връчена от Емилия Аджова, старши експерт по предучилищно образование.

Наградата в категорията "директор на Начално училище /Основно училище/Средно общообразователно училище/Профилирана гимназия/ Професионална гимназия" бе присъдена на Румяна Петрова - директор на СОУ "Бр. Миладинови" Пловдив. Наградата бе връчена от Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност.

В категорията "за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на образователните институции на област Пловдив" наградата бе присъдена на Соли Христов - директор на СОУ "Паисий Хилендарски" Пловдив. Наградата бе връчена лично от Иванка Киркова, началник РИО - Пловдив

Два пъти залата стана на крака - при удостояването на Соли Христов, като признание за неговата работа, авторитет и в знак на огромно уважение и втория път - в края на тържеството когато зазвуча химна "Върви народе, възродени".

Всички номинирани в отделните категории, които не получиха приз, бяха удостоени със специални грамоти. В музикално-танцовата програма участие взеха: децата от ЦДГ "Малина" с филиал "Котаракът в чизми", две третокласнички от ОУ "Граф Игнатиев" - с. Граф Игнатиево - Стела Гаврилова и Радина; децата от вокална група "Детелинки" от СОУ "Константин-Кирил Философ" - Пловдив, с ръководител Румяна Авуска; мажоретния състав при ОУ "Драган Манчов" - Пловдив, с ръководител Магдалена Боева от Общински детски комплекс - Пловдив; децата от вокална група "Селект мини" от СОУ "П. Яворов" - Пловдив с ръководител Иван Томов, децата от ВГ "Сладурана" при ОУ "Княз Александър І" - Пловдив с ръководител Донка Гугова и танцов състав при СОУ " Св. Софроний Врачански" с ръководител Ана Атанасова - Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 275
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
24.05.2023 »
24.05.2023 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.05.2015 г.
0
 
 
При нивото на необразованост и бездуховност на децата ни подобни оценки за добра работа изглеждат много цинични!!!!!
0
 
 
Браво ! Ако бяха изписани и какви съм им заслугите щеше да е страхотно ! Що ли тези награди ми намирисват политически заслуги !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: