ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РДНСК иска кметът да затвори бул. "Руски", той отказва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 19.08.2010Коментари (25)7094
© Plovdiv24.bg
Ще осъмне ли булевард Руски със заграждения на 28 август?
РДНСК иска да затвори бул. "Руски" в новата отсечка от бул. "6-ти септември" до моста на Герджика. Причината е в това, че обектът няма издаден акт 16. От регионалната дирекция настояват това да стане факт на 28 август, за което има издадена заповед до кмета на града Славчо Атанасов.

"Аз тази заповед няма да я изпълня, няма да допусна затварянето на бул. "Руски" както искат от РДНСК. Ако го направя това значи да блокирам града. Ако искат да блокират движението в Пловдив, нека РДНСК сами си го затворят и да си понесат негативите от хората", каза пред репортер на Plovdiv24.bg Славчо Атанасов.

Кметът сподели още, че сега периода е такъв, при който скоро започва оживяването на града, хората се прибират от почивките и няма начин да се затвори такъв ключов булевард. "Щом от РДНСК искат война ще я имат - на война като на война", допълни още кмета. Той каза, че офисите на РДНСК в момента се помещават в общински имоти, но тъй като не са плащали наем, ще бъдат изгонени от там.

Той сравни ситуацията с тази на проблемния частен парцел при Младежкия хълм: "Как може там, при внесен констативен протокол още на 29 януари да не се прави нищо, а тук за булеварда да се действа мигновенно", завърши кметът.

Атанасов каза, че има много обекти в цялата страна, които работят без акт 16 - магистрала "Тракия", половината улици в София и попита - "Защо този да е по различен?". Ако РДНСК тръгне да затваря обекти, трябва да затвори и други ключови булеварди по този начин, защото и те нямат нужния документ. Според Атанасов това е една политическа целенасочена атака и заяви, че му е писнало партийни лидери да заемат толкова отговорни постове и да не си вършат професионално работата.

"Няма да тръгна срещу интересите на гражданите, този булевард е от приоритетните за града ни, няма да тръгна срещу хората и после да ме псуват за това," каза емоционално кметът.

Запитан за това дали ще му се наложи глоба, за тази си постъпка Славчо Атанасов каза: "Вероятно ще ми наложат и тя ще е от 1000 до 5000 лв и разбира се аз не разполагам с толкова налични пари, затова разчитам на свои приятели адвокати, които ще ми помогнат".


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
абе много сте интересни уле майна недоволни пак ... ама ако затвори Руски ще дигнете врява до небето ... тц тц няма угодия
+1
 
 
АБЕ СЛАВЧО-КРАТУНО ЧЕРВЕНА-ТРЯБВА ДА ГО ЗАТВОРЯТ-НЕ САМО ЗАЩОТО НЯМА АКТ 16-НО И ЗАЩОТО НАПРАВИХТЕ ЕВАЛА НА ГОЛЕМЦИТЕ ОТ РОЗОВАТА КООПЕРАЦИЯ-ВМЕСТО ДА Я СПРЕТЕ НАВРЕМЕ-ЗАЩОТО ИЗПЪЛНЕНИЕТО ВЪОБЩЕ НЕ ОТГОВАРЯ НА ПРОЕКТА-ОТ ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ ДО ЯНКО САКЪЗОВ ВСИЧКО Е НАРЕД-В ДВЕТЕ ПЛАТНА ИМА ПО 3 ЛЕНТИ-И ИЗВЕДНЪЖ СЛЕД ТОВА ОТ 6 ЛЕНТИТЕ СТАВАТ ОБЩО 3-И ЦЕЛИЯТ ЗАМИСЪЛ ОТИВА НА БАНЯ-ДОРИ И ДА СЕ ОТЧУЖДАТ ИМОТИТЕ ОТ ЗАПАДНАТА СТРАНА-ЛЕНТИТЕ ОБЩО ЩЕ СТАНАТ ОБЩО 4-И ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ РОЗОВАТА КООПЕРАЦИЯ НА ЕКСКМЕТА -ЧОМАКОВ-НАЙ-КОРУМПИРАНИЯ В ИСТОРИЯТА ПЛОВДИВСКИ КМЕТ-НЕКА РДНСК ДА ЗАТВОРЯТ БУЛЕВАРДА-НО АКО СА ПРИНЦИПНИ И БЛЮСТИТЕЛИ НА ЗАКОНА-ДА БУТНАТ И РОЗОВАТА КООПЕРАЦИЯ
+1
 
 
На простора пак се развяха кирливи ризи.РДНСК не си плащали наемите а кмета сега се сетил.Той пък ни убеждава че акт-16 е напълно излишен защото половин България не го зачита.Младежкият хълм имал констативен протокол и никой нищо не правел.Абе тези административни служители работят ли изобщо,или всичко се върти около заплатите.Странни неща се случват в жегите.....
на 19.08.2010 г.
+2
 
 
Може да не ни се харесва,но булеварда трябва да бъде затворен. На всички ни е ясно,че един обект независимо булевард или обикновенна къща без акт 16 не може и не трябва да бъде привеждан в експлоатация! Майната му на 1000 или 5000 лева глоба това е бълха,ако стане нещо непредвидено тогава?
+2
 
 
Господи прости му, прости таз овча глава ФляФчо и неговите аскети. Те не само не знаят какво искат ами и не могат да го измислят. Прости им господи, а ние ще им кажем на изборите....
на 19.08.2010 г.
+1
 
 
Болно ми е като погледна през прозореца и видя затвореният и недовършен бул България Може би затова режеха лента за откриване на всяка отсечка защото не знаеха докъде ще стигнат парите Цялата работа е направо като бързата кучка е слепите кутрета -днеска иху а утре тихо също като при циганите Да бием барабана за сватба като започваме разкопки а после да плачем за помощи че сме социално -разбирай политически слаби че нямаме пари
+1
 
 
еми затвориха бул.България,че свършили парите,прекъснаха работата толкова месеци по бул.Марица север,чак сега има некакво движение по наместване на паветата поне да не стърчи чакъла,затворете и Руски и ще я втасаме,наистина прост народ - слаба държава .как се навиват да приемат да приемат заявка за ремонт ,а после не могат да я изпълнят,че не стигнали парите-тук се краде ясно е като бял ден-едната или другата страна краде ,това не са малко пари,някой се е облагодетелствал-кажете паркинга в тракия който между скобелева майка и тракия кой го ползва-това еток охрана и средства за строеж,на кого му беше нужен -няма една кола там -някой няма ли да обърне внимание на това
+3
 
 
Фирмата изпълнител на обекта си търси близо 2 мил лв. от общината и пуска сигналче за това, че пътя няма акт 16, а няма акт 16 защото не е довършен, защото пък няма пари да бъде довършен . Кой крив , кой прав незнам, но знам, че слаФчо няма от къде да намери пари за да довърши ремонта и да отчужди къщите до моста / а те още не са отчуждени/. Та така...наш славчо е нагазил в лай--та с двата крака.
+1
 
 
Славчо е политически труп!Това са последни напъни за внимание!
+3
 
 
От ясно по-ясно е, че РДНСК иска да "уважи" кмет Славчо. Също толкова ясно е, че кмета не може да изпълни подобна заповед / или поне да не порита малко в медиите/ защото "всенародната любов" и без това едвам чака да го срещне насаме. Въпроса ми е когато откривахте въпросната отсечка господа управници и се усмихвахте широко ви беше добре / политически рейтинг и прочее/, нищо лошо но защо не си свършихте докрай работата и не осигурихте необходимите документи? Сега не е ли време всички участвали в откриването да понесат отговорност за това че са рязали лента на незаконен обект? Къде беше тогава и великата РДНСК?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: