ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първата копка на Четвъртък пазара вече е въпрос на дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 24.06.2010Коментари (20)9731
По-подробно с бъдещата визия на пазара може да се запознаете от приложената фотогалерия
Следващата седмица най-сетне ще бъде демонтиран прогнилият покрив на Четвъртък пазара, който се оказа последното засега препятствие пред строителството на новото тържище, увери директорът на "Общински пазари" Кристина Йончева пред Plovdiv24.bg

Огромна дупка ще зейне на мястото, новият градеж ще започне от подземния паркинг с над 50 места. Върху плоча отгоре ще бъде надземната част, в която ще бъдат настанени търговските маси, а на второ ниво ще са заведенията. До всяко кътче ще е осигурен достъпът за хора с увреждания.
 
Предвидени са 4 входа, а автомобилите ще се движат откъм ул. "Ангел Кънчев", "Т. Каблешков" ще се регулира като еднопосочна - изход към бул. "Шести септември". За около година всичко трябва да е готово и търговците, които сега са на Гребната, да се върнат на обновеното традиционно място на Четвъртък пазара.


Още по темата: общо новини по темата: 93
27.12.2016 »
02.05.2016 »
24.04.2016 »
15.04.2016 »
22.06.2015 »
25.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Олеле, че това пазар ли е!!! Ужас след ужас в Пловдив! Развалиха ни хубавия пазар! Зеленчуков МОЛ! Пловдивчани нямаме ли думата какво ще се строи в града ни! И защо чак сега виждаме какво са измислили? Вярно е, че колкото хора, толкова и мнения,но аз мисля, че повечето пловдивчани няма да се съгласят на такъв пазар. Писна ми от некадърници, които разрушават едно след друго емблематични места в Пловдив! Нека публикуват кой е измислил това чудо, че да ги видим от кога живеят в този град!
+2
 
 
Браво! Сега остава да стане ясно и кога ще е по-важната, а имено - последната копка ;) , че да не стане поредното голямо нищо в града. Имам само едно незначително притеснение относно цените на стоките предлагани на пазара. Някой ще трябва да плаща за лъскавата фасада.
+1
 
 
Засега всичко изглежда много добре. Мисля си, че само за 1,9 милиона лв реализацията на този проект ще бъде икономически оправдана и добра. Само от приходите за подземния паркинг и за местата на пазара инвестицията бързо, за 3 или 4 години ще се изплати. Другото достойнство на евтиния проект е, че след 20 години, ако се измисли нещо по-атрактивно като проект, подземният гараж ще се запази, а отгоре много бързо може да се измени това лице на пазара.
+4
 
 
В случая бетониране не виждам, защото строителството ще е само на подземния паркинг, покрива и носещите колони. Ако се загледате в проекта ще видите, че стени няма - макар, че може би през зимата ще се поставя някаква преместваема дограма, за да пази горе-долу топлина вътре. Самият покрив има шапки, през които влиза естествена светлина. Не бих казал, че малко по-стерилния и уреден вид на пазара може да се посочи като минус, нито пък, че ако социалния ви живот се състои от срещи на пазара (?!?) той ще бъде нарушен по какъвто и да е начин. Колкото до безсмислената инвестиция - всички продавачи на пазара плащат наеми, освен това подземния паркинг надявам се не си правите илюзията, че ще бъде безплатен. Кафенетата на втория етаж (и масите навън според проекта) и те ме съмнява да не се дадат под наем срещу няколко десетки стотачки на месец. Аз също съм ходил на дневни пазари в щатите, но там няма установени места за пазарите, а обикновено се затварят улици, провежда се пазара и после се отварят. От най-старият пазар в Лос Анжелис (Farmers' Market) през януари месец си взех... айПод и блуза на Банана Републик. Просто пазарите в стария вид (съвсем нормално) ги няма - вместо това са превърнати в атракция, в която, апропо, са хвърлени доста пари - фонтани, вкл. и един много стар трамвай (ала Сан Франциско), който снове по пазара през определен интервал от време. И мястото е много популярно. Нищо не пречи на този пазар да стане подобно нещо, като гледам проекта меко казано ми харесва. За да е пълен ефекта, сградите между пазара и 6-ти септември трябва малко да се санират, че не мясат на нищо по една. Крайно време е да се задейства някакъв механизъм - щом мазните дюнери на Аладин и аптеката на ъгъла могат да плащат хиляди левове наем всеки месец, собствените все ще заделят някой друг лев да си оправят грозната сграда.
You can't rely on other people to make you happy
на 24.06.2010 г.
+4
 
 
Не разбирам какво пак мрънкате, драги съфорумци. Кое не му харесвате пак и трябва ли всичко да оплювате? Този път не мога да си изкривя душата и ще кажа, че проектът ми харесва изключително много - запазва се идеята за пазар като такъв, но се въвеждат и нужните за 21-век модерни елементи като подземен паркинг, стабилна конструкция, озеленяване и т.н. Надявам се да се реализира максимално бързо.
+1
 
 
Визията на тази сграда никак не ми се вързва с място на, което се продават на дребно плодове и зеленчуци. Определено неоправдано скъп ремонт. Думата инвестиция не я използвам защото ще е грешна в случая.
+4
 
 
И аз не харесвам бетонирането на един пазар, който би трябвало да е пазар, а не супермаркет. Едно време пазарът, който преди около 25 години се намираше там, където сега е паметникът на Съединението, се е провеждал един път седмично - в Четвъртък (затова и се казва Четъвъртък-пазара). Пазарът се е местил от всеки ден от едни квартал в друг - в Понеделник на Понеделник-пазара, в Събота на Събота-пазара и т.н. Така е оригиналната концепция и аз съм я виждал абсолютно същата запазена и до ден днешен в Германия и в Италия. Там сергиите, на които се продават плодове, зеленчуци, риба, месо, подправки и цветя, са всъщност специални каравани със щанд, които се местят от един пазарен площад на друг седем дена в седмицата. Точно на обяд пазарът се изнася и след половин час миене със сапун все едно никога не е бил там, а площадът може да се използва останалите 6 дена и за други прояви. Късно вечерта или през нощта караваните се разполагат на друг площад и се подготвят за следващия пазарен ден. НАМИРАМ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА ИНВЕСТИЦИЯТА В СКЪПА КОНСТРУКЦИЯ ЗА ПАЗАРА, която да подслони една купчина сергии под покрив. На градските пазари в Пловдив отдавна няма истински производители (които имат право да продават без ДДС). Напротив, има само прекупвачи, които укриват целия си оборот и продават контрабандни македонски домати, ябълки и т.н. Намирам пазарите за изключително вредни за търговията на дребно, както и за законността и реда в града. В 21 век пазарът би трябвало да е по-скоро място за носталгични срещи, отколкото място за пазаруване. Когато Община Пловдив строи супер скъпи пазари, за да подслони 50 сергии, извор на беззаконие и контрабанда, Община Стара Загора строи 2 нови индустриални зони. Така е, когато нашият кмет е прост като слонова кост. А всъщност помните ли, че ПРОБЛЕМЪТ на Четвъртък-пазарът беше опасен навес, който чисто и просто можеше да се махне (или ремонтира). Къде го чукаш, къде се пука. Кмет селяндур е равно на селски град.
+1
 
 
Можеха все пак да сложат още 1-2 етажа паркинг,че тези 52 места веднага ще бъдат заети още от 5ч. Иначе изглежа добре.
+4
 
 
Тук май някои хора са готови да си направят харакири, че ще има нов покрив и малко по-добър външен вид, плюс паркинг.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: