Пълен провал на "Градини и паркове" в поддръжката на градските чешми и фонтани

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
09:29 / 02.09.2021
5761
Чешмата до Одеона ще бъде възстановена при първа възможност. Това отговориха от ОП "Градини и паркове" след запитване от Plovdiv24.bg по повод читателски сигнал. При вандалска проява там са повредени консумативи, които в момента липсват на българския пазар.

След основна реконструкция на отводнителните системи през последните дни отново работят чешмите в парк "Кронщад“  – срещу училище "Димитър Талев" в район "Южен", и в градинката пред областната администрация на площад "Никола Мушанов".  

Както медията ни съобщи, в Пловдив има над 60 обществени чешми. От "Градини и паркове" потвърждават думите на районните кметове, че съоръженията често стават жертва на посегателства, които специализираният екип на предприятието отстранява.

Специализираното звено се ръководи от ВиК инженер. Има и трима работници, като третият е назначен отскоро и все още се обучава. По щат са предвидени още две бройки за водопроводчици. Свободните работни места са обявени публично. Предлаганата работна заплата е около 800 лева, което е сред най-високите в предприятието, но кандидати няма.

Освен обществените градски чешми ОП "Градини и паркове" поддържа всички фонтани (без Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина), както и поливните системи в града. Тук е мястото да отбележим, че голяма част от фонтаните в града също не функционират, в това число и новоизградени такива.

Според директора на общинското предприятие Веселин Козарев много от системите за поливане са амортизирани и се нуждаят  от обновяване. Още отсега той категорично настоява в бюджета на Община Пловдив за следващата година да бъдат заложени повече средства за поливни системи, както и за увеличаване на заплатите на работниците.

Виж коментарите (6)

Още по темата (675):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои на наказателния паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).