ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Променят границите на Пловдив?
Автор: Диана Бикова 16:58 / 12.10.2022Коментари (11)18310
©
Общинският съвет на Пловдив ще обсъжда на сесията утре дали да даде принципно съгласие за присъединяване на село Белащица към община Пловдив. По предложение на председателя на ОбС-Пловдив Александър Държиков трябва да се вземе решение за промяна на границите на община Пловдив след провеждане на местен референдум сред жителите на с. Белащица, община "Родопи", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Факт е, че към настоящия момент голям брой от населението на Белащица работи в Пловдив, аргументира се Държиков. Присъединяването към Община Пловдив ще създаде предпоставки за подобряването на транспортните връзки, инвестиции в нови инфраструктурни проекти и не на последно място - до увеличаване на бюджетните дотации.

Не е нито икономически, нито социално изгодно толкова близки и неизменно свързани населени места да бъдат част от територията на различни общини. Времето доказва, че това не е рентабилно за техните жители и е наложително да бъде извършена промяна, която да даде възможност Пловдив и околните села да развиват с ускорени темпове сътрудничеството помежду си като неразривно свързани населени места от територията на една община.

Още повече, че между тях и Пловдив има установена многогодишна и естествена социална, икономическа, политическа и демографска зависимост, а разделеността им в различни общини пречи на нормалното развитие на връзките между тях. От друга страна, Община Пловдив има безспорен интерес от присъединяването на нови общински терени към своята територия с оглед привличане на нови инвестиции, а също и с оглед бъдещото икономическо развитие.

В предложението се припомня, че с решение на ОбС - Пловдив от 19.09.2022 г. по предложение на кмета Здравко Димитров е одобрено, след присъединяване на с. Белащица към община Пловдив, в бюджета на община Пловдив за 2023 година да се включат 200 000 лв. за проектиране на инфраструктурни обекти на територията на Белащица.


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Плащат данъците по селата, а трошат нашите пътища, замърсяват нашия въздух и тн...
+4
 
 
Всичко близко трябва да е към Пловдив, така както София са отишли почти 40 км от стара София .....Така ще се изгради инфраструктура и няма да се задушаваме... Но Родопи и Марица едва ли ще им е хубаво, така лапат мангизи сега .....ще им секне лапаницата...
0
 
 
Селата от община Марица не искат да съм към Пловдив.Нормално е от най богатата община Марица да влезеш в една от най бедните общини Пловдив.Да от община Родопи искат и да ги присъединяват към Пловдив.
0
 
 
Границите отдавна не са онова, което бяха. Изчезват държави, появяват се други. Къде законно, къде незаконно. Къде законно и пак не ги признават. Къде незаконно, но там няма проблем. И Тайван е призната от 10-15 страни, сред които не е България. Но пък не е проблем да говорим за тайванска демокрация и независимост. А тук става въпрос за границите на една община, която още от комунизма е целенасочено осакатена, за да не пречи на София. Ами, хайде, действайте. Ще се радвам този град да вземе малко въздух, защото вече не се трае.
0
 
 
Допускането на части от съседни на Пловдив общини да станат част от Пловдив е недопустима опасна стъпка. Всяка жаба-гьола. Близко и далеч са субективни понятия, презастрояването и задушаването на града се регулират от УП, който е за промяна. Спиране на разрешителните за строеж в границите на Пловдив е първа стъпка.
+6
 
 
Трябва всички близки села да станат част от Пловдив така, както е в София. Това Браниполе, Белащица, Брестник, Марково, Първенец, Ягодово, Труд. Всички трябва да станат квартали и да спре да се задушава, презастроява и расте само навътре този град. Да, жителите там няма да искат и е нормално, ама това е развитието на Пловдив.
0
 
 
Референдум ще има чи дали пловдивчани искат ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: