Прокуратурата опроверга заместник-кмета на Пловдив Димитър Кацарски

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
09:43 / 19.04.2017
6087
От пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив току-що разпространиха следното съобщение, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

На 18.04.2017 г. в медиите е разпространено изявление на заместник-кмета на община Пловдив, според когото "ще има ли Пловдив зоопарк за летния сезон, зависи единствено и само от прокуратурата". Според заместник-кмета "тече разследване и до приключването му - без разрешение от прокуратурата, не може да предприемем мерки по довършването на зоопарка."

По повод множество запитвания, постъпили от пловдивски медии и граждани, пресцентърът на Прокуратурата представя следната информация:

Единственият факт, отговарящ на истината в изявленията на г-н Кацарски, е, че е налице досъдебно производство за престъпления по служба, по което се провеждат активни действия по разследване. По това производство в качеството на обвиняеми са привлечени кметът на Община Пловдив, кметът на район "Западен" и самият г-н Кацарски, в качеството на заместник-кмет. 

Предмет на обвиненията са допуснати груби нарушения на Закона за обществените поръчки при възлагането на изграждането на Зоокът в Пловдив. Предстои повдигане на окончателни обвинения и внасяне на обвинителен акт в Окръжен съд Пловдив. Прокуратурата няма компетентност да разпорежда спиране на строителството на Зоокъта, нито е издавала каквито и да е забрани за това.

Завършването на обекта е в зависимост само от действията на общинското ръководство, стига те да са съобразени с изискванията на закона. Освен това строежът на Зоокът Пловдив е спряно на 18.12.2015 г. с акт за спиране на строителството, подписан от същия заместник-кмет на община Пловдив - Димитър Кацарски.

Поднасянето на невярна информация от обвиняемия заместник-кмет по никакъв начин не допринася за обективното информиране на гражданите на Пловдив и представлява спекулативен опит за прехвърляне на отговорността относно бъдещето на Зоокъта в града.

 


Виж коментарите (1)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).