ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пробив на кръговото до Водната палата? А улиците в "Южен" кога?
Автор: Данислава Вълкова 13:53 / 20.08.2022Коментари (7)12532
Вместо да прави и без това спорното кръстовище на Водната палата на две нива, кметът Здравко Димитров може да вземе да оправи улиците в район "Южен". 

Редовен читател на Plovdiv24.bg ни изпрати снимки, от които е видно, че не просто има дупки, а се подават железа на арматура по компрометираната пътна настилка на улица “Бръшлян", което е изключително опасно. Най-малко човек може да спука гума или докато се опита да ги избегне, може да стане инцидент.

Трагична е ситуацията в най-гъсто населения район в града - “Южен". На места тротоарите липсват, улиците са в лошо състояние, вместо асфалт има тротоарни плочки, паркирането е под всякаква критика. Около Събота пазара колите са една върху друга.

Това разбира се кметът и ръководният екип няма как да го знаят, защото не слизат от служебните си коли със служебните си шофьори. Рядко можем да видим някой от тях да се разхожда по улиците и между кварталите. А то там са реалните проблеми на хората, в кабинетите само се решават. Но ако не знаеш хората какво ги тревожи, то тогава какво управляваш?

Община Пловдив отдавна планира изграждането на кръстовището на две нива на Водната палата. За това е взет и заем, в който са включени други обекти като двата футболни стадиона например. Имаше информация, че в началото на август ще стартира разкопаването. От администрацията така и не потвърдиха това.

Докато евентуално обаче се изгражда на кръстовището на Водната палата, да не стане така, че хората от “Южен" няма да могат да стигнат до любимото кръстовище на Здравко Димитров, защото няма да могат да излязат от квартала си от дупки. 

Въпросът е колко приоритетно е премахването на кръговото кръстовище на Водната палата и това управленско решение няма ли да ни доведе по-сериозни проблеми като например задръстване от кръстовището на Баня Старинна до първото колело на Панаира. В момента кръговото на Водната палата контролира потокът от автомобили от и за Тунела и двете посоки на булевард “Шести септември". 

И един много важен въпрос - какво ще стане с левите завои на това кръстовище?

По-приоритетно не е ли “Рогошко шосе" например, второ платно на Коматевско, връзката между “ Южен" и “Тракия", тясната “Скопие", премахване паветата на “Пещерско шосе", канализацията в кв. “Гаганица", “Остромила" и “Беломорски", продължаването на велоалейната мрежа и т.н. и т.н. и т.н.


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какво общо има проекта до Водната палата с улищците на район Южен?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 20.08.2022 г.
0
 
 
Защо да се занимава с другите улици, той си пълни чекмеджето от пробива на Водната. Баламите сме ние, че ще го изтърпим до края на мандата му.
+2
 
 
Кметовете на Пловдив от 2006 г.не могат да асфалтират локална отсечка от 200м.на ул.Димо Хаджидимов,която обслужва 6 кооперации,да не говорим за друго.За тях е важно да вземат комисионни от разрешения за строежи,а как хората ще стигат до жилищата си не ги интересува.
0
 
 
Като не ви отърва беж на село,на вас най ви хубаво да сте в кочината.
+2
 
 
Този кухоглав кмет не слуша. Той си знае неговото и продължава тъпо и упорито за мъчи пловдивчани със затворени улици и ремонти на ремонтите. Та той с една Даме Груев за 100 метра не може да се справи за 8 МЕСЕЦА за тези 8 МЕСЕЦА съм виждал да се строи магистрала от 200 км с прилежаща инфраструктура!!! Това неговото е болестно състояние от наглост и безочие и мисля, че крайно време това недоразумение да се маха и да има нови кметски избори!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: