Призовават културните среди да се обединят заради Пловдив 2019

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:39 / 04.08.2014
3190
Екипът на ОФ "Пловдив 2019" с призив към културните среди да подкрепят кандидатурата на града за Европейска столица на културата и да застанат зад мотото ЗАЕДНО.

Скъпи приятели,

Точно след един месец приключва надпреварата за Европейска столица на културата. На 5 септември ще бъде обявен българският град победител. В този един месец повече от всякога е нужно да демонстрираме, че всички ЗАЕДНО заставаме зад тази кауза и градът наистина иска и има нужда от това признание. През последните дни се появиха критици на част от културните политики в града. Призоваваме в рамките на този месец всички да подкрепим нашата кандидатура и всеки, който обича Пловдив, да преглътне различията, да се въздържи от публични коментари и така да подкрепи своя град в тази важна надпревара.

Ние си даваме сметка, че нерешените проблеми са много и извършването на реформи е дълъг и сложен процес и затова сме се постарали много от основните ни градски и национални проблеми да залегнат в кандидатурата на града. През последните три години екипът на фондация "Пловдив 2019" и много доброволци, артисти, специалисти в различните сфери на обществения и културния живот, помогнаха Пловдив да има една достойна кандидатура, с която премина първи кръг и с която вярваме, че имаме шансове да победим в началото на септември.

Разединение и противопоставяне обаче точно един месец преди крайното решение за културна столица на Европа ще бъде прието единствено като знак за липса на съпричастност към общата кауза - знак, който другите градове, които се съревновават с Пловдив, не демонстрират в момента. В този финален и напрегнат момент имаме крещяща нужда от позитивна подкрепа на цялото общество - медиите, хората, неправителствените организации, артистите, институциите, така че всички ЗАЕДНО да положим усилия, за да имаме шансове да бъдем Европейска столица на културата през 2019 година.

Предстои ни един напрегнат месец на подготовка, през който да убедим хората на Пловдив и журито, че ние можем и трябва да бъдем първата българска европейска столица на културата.

Имаме обща цел, имаме кауза и вярваме, че тя е еднакво важна за всички хора в града. Сега работим по организиране на финалното представяне на кандидатурата на Пловдив. Нямаме нужда от разединение и противопоставяне. Имаме нужда от подкрепа и съпричастност, за да защитим най-добрата кандидатура. След 4 септември със същото вдъхновение ще работим за това да обсъждаме и дебатираме проблемите на града и ЗАЕДНО да създаваме добавена стойност в културното развитие на Пловдив.

Джема Барух изпълнителен директор
Валери Кьорленски артистичен директор
екипът на фондация "Пловдив 2019"


Виж коментарите (1)

Още по темата (956):
14.03.2024 "Пловдив 2019" ще разполага с 2,6 милиона лева
07.02.2024 Кирил Велчев за "Пловдив 2019": Комисията ще оценява важни проекти за
Пловдив
01.02.2024 В Пловдив обявиха отворена покана за 1 000 000 лева
12.01.2024 Помните ли грандиозното събитие, посетено на тази дата в Пловдив от 50000 зрители?
24.01.2023 Фондация "Пловдив 2019" инвестира 1 000 000 лв. в ключови събития за града
12.01.2023 Датата 12 януари остава завинаги в историята на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).