ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Приемат годишния отчет на обществения посредник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 28.03.2012Коментари (1)1053
© Plovdiv24.bg
Утре ОбС на града ще гласува приемането на годишния отчет за 2011г. на обществения посредник на територията на Община Пловдив Юлия Юрдекова. Предложението влиза на предстоящото заседание в извънреден порядък.

От анализа на отчета става ясно, че в голяма група сигнали от граждани се описват спорове между съсобственици на сгради в режим на етажна собственост по отношение на преустройства, засягащи общите части на сградата. В немалко от оплакванията се сигнализира за унищожаване на тревни площи при изграждане на нови паркоместа, което изисква необходимостта от изработване на дългосрочна стратегия за опазване на зелените площи.
 
"Независимо от житейската и социална специфика на т.нар. "бездомници", Пловдив има нужда от създаване на Кризисен център за временно настаняване на бездомници", се казва още в отчета.

За немалко аптеки пловдивчани посочват липса на рампи за инвалиди, а в част от сигналите се посочва необходимост от специфична грижа, насочена към стоматологичното лечение на деца, страдащи от аутизъм.

По отношение на транспорта и безопасност на движението постъпилите сигнали касаят преди всичко неправилно паркирали автомобили, затрудняващи движението на гражданите, както и движението на автомобили през затворени за движение улици.

В немалко сигнали пък инвалиди изразяват недоволство от своеволно паркиране на граждани в определените за инвалиди паркоместа. Отправена е препоръка към районните кметства и към Пловдивския общински инспекторат за по-голяма динамичност и ползване на инструментариума за санкциониране.

От документът става ясно още, че продължават оплакванията на граждани от шума, "произвеждан'' от климатиците и аспирационните уредби на магазини, офиси, ресторанти и жилища на съседи, както и от шума на нощните заведения след 22 часа.

Освен това граждани смятат, че охраната около училищата и детските градини е недостатъчна. Сигнализира се и за недостатъчно полицейско присъствие на възлови кръстовища в Пловдив в пикови часове.

Препоръчително е районните администрации да извършват огледи на всички разкопавания на територията им, в т.ч. от дружество "ВиК" ЕООД и при констатиране на невъзстановени настилки да правят необходимите предписания, налагане на глоби и пр., се казва още в анализа на отчета.

Предложенията към Общинската и районните администрации са:
 
-Ускоряване на процеса по създаване на "електронна община", с оглед обезпечаване на пълна прозрачност (в т.ч. обществени поръчки, търгове и пр.)

- Ревизиране наличието на табели с имената на улиците и по преценка - дублиране с табели на латиница.

- Прецизиране разположението на съдовете за смет и поставянето им по възможност в т.нар. "джобове".

- Популяризиране на Сахат тепе като "зона за отдих" на пловдивчани и гости, както и включването му в екопроекти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ааа на мен лично ми става ясно от този отчет на обществения посредник,че в него доклад не е изложен един от най важните критични проблеми за безработицата и осигуряването на постоянна заетост на голям процент жители на град Пловдив. Това е може би така да се каже най-важния проблем касаещ над 3000 граждани на Пловдив които са безработни, факти сочещи в статистиката на безработните през 2011г. Това са работнически квалифицирани кадри с придобит опит и стаж в различни отрасли на леката и тежката промишленост, кадри чийто безработен проблем не е изложен и посочен конкретно в този отчет и който е жизнено важен за преживяването им в гр. Пловдив. Явно до посредника не е постъпила информация за тази статисти на тези граждани и за тяхното жизнено критично положение по този въпрос,явно не е осведомена достатъчно от институциите занимаващи се с това, не е потърсила информация от бюрата по труда която би трябвала да вмъкне в този отчет.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: