При нужда командироват лекари в пловдивски болници, набират доброволци

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
16:35 / 19.03.2020
7613
Общинските болници в Асеновград и Раковски  имат готовност да осигурят легла за настаняване на леки и средно тежки  случаи на пациенти със съмнения за коронавирус, съответно 23 и 29.

Престои и болницата в Първомай да уточни с каква възможност разполага  и също да отдели леглова база. Това стана ясно на проведения Медицински щаб към Областния кризисен щаб.

Представителите на щаба се обединиха  около становището, че може да има  недостиг на лекари и медицински сестри. Затова бе решено при необходимост да бъдат командировани лекари със специалности вътрешни болести, кардиология и пулмология и специалисти по здравни грижи в  болниците, където възникне недостиг на персонал. 

"Опитваме се да създадем оптимална организация на работа, както за пациентите, които ще имат нужда от лечение, така и за лекарите, които ще трябва да се справят в една тежка и трудна ситуация. Знам колко е трудно, колко са притеснени всички здравни работници, както за себе си, така и за близките си. Но в тази ситуация няма на кой друг да разчитаме за здравето си. За всички ни, това е изпитание за хуманност и за това, доколко сме запазили основните си човешки  ценности“, коментира Дани Каназирева

Прие се предложение да се изпрати писмо до Медицинския университет за набиране на доброволци стажант-лекари и до Медицинския колеж за сестри. От БЧК ще се поиска актуален списък с доброволците, които биха желали да работят при нужда в отделенията.

На заседанието бе съобщено, че в Областна администрация е постъпило дарение от предпазни ръкавици, които ще бъдат разпределени между Спешна помощ, МБАЛ “Свети Мина“, Инфекциозна клиника и  Детското онкохематологично отделение в УМАЛ “Свети Георги“ и в отделението по хемодиализа в бившата окръжна болница.

Областният управител отново благодари на директорите и лекарите на болниците в Пловдив и областта, които отделят ресурс и хора и които ще са на предна линия в борбата с COVID-19.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).