ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Преподавател напуска ПУ заради наградата на Стоичков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 13.11.2011Коментари (115)16957
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Социологът и преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" напуска учебното заведение заради наскорошното издигане на бившия футболист и селекционер на националния отбор Христо Стоичков до "доктор хонорис кауза" на този университет.

В писмо до ректора, което Томов разпространи в профила си във "Фейсбук", той моли да бъде незабавно освободен.

"Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. Това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле", пише социологът.

И допълва: "Случаят с г-н Стоичков обаче е връх на тази срамна традиция предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек".

Според него случаят унижава не само ректора и членовете на академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение, но и всички преподаватели и студенти на Пловдивския университет, които нямат нищо общо с него.

"Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Ще дам според силите си гласност на това писмо и изразената в него позиция, тъй като смятам, че колениченето на академичните среди пред силните на деня е публичен проблем", завършва Томов.

Писмото му срещна бърза реакция сред потребителите на социалната мрежа, които започнаха да го разпространяват и да питат няма ли и друг да последва примера на Цветозар Томов.

Източник: в. "Дневник"



Още по темата: общо новини по темата: 7
15.11.2011 »
15.11.2011 »
14.11.2011 »
14.11.2011 »
14.11.2011 »
11.11.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Найкои хора са подлизурковци на новобогатишите в България. Аз подържам мнението на Мария Петкова ие много вярно това което е писала. А иначе не е лесно да се чукне на Google и да се прочете какво означава доктор хонорис кауза на български.
-1
 
 
Браво г-н Томов! Достойна постъпка! Стоичков беше найистина голям футболист! Това, че в много страни по света ни олицетворяват с него, говори лошо за нас!! Не достатъчно сме давали гластност на други известни българи и затова " A,a Bulgaria?? Stoichkov!!" Интересно ми е дали един Платини е получил от Сорбоната, например, такава степен за заслуги към нацията или дали Франц Бекенбауер, който по професия е зъболекар, е Хонорис кауза на Франкфуртския университет????
0
 
 
Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, "доктор по заслуги", понякога съкращавано като д-р хон. кауза) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на "минимуми" и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност.(от Уикипедия).. СПРЕТЕ ДА РЕВЕТЕ!
Aнонимен
на 14.11.2011 г.
0
 
 
Алооооо драскачи.Стоичков без отбора е господин НИКОЙ.Така че по спокойно.Циганите се поддържат.Вежди е етнически циганин.
Aнонимен
на 14.11.2011 г.
0
 
 
ВСИЧКИ НА СНИМКАТА ОКОЛО СТОИЧКОВ СА С КУПЕНИ ДИПЛОМИ...
+5
 
 
Според мен редом със Стоичков трябва да бъде награден и Мишо Шамара. И той ни прослави.
-4
 
 
ех, то се вижда кои са простите, щом толкова много от гореспоменатите си мислят, че докторската титла е за академични и научни заслуги... Тази титла се дава по света за хуманитарни и благодетелски заслуги. Нека преподавателя по социология да си извади пръста от задника и да направи нещо полезно за обществото... Стига злоба!
-1
 
 
Тук коментираме меркантилността, подмазвачеството, приспособимостта на някой хора да се нагаждат до известните хора. Тук не коментираме заслугите и постиженията на наградения. Коментираме една простотия на ръководството на университета. Който мисли че обиждаме Стоичков греши, коментираме бай ганьовщината в случая.
-4
 
 
Не виждам нищо лошо в това Христо Стоичков да бъде награден с тази награда, защото той е заслужил човек който е направил много за авторитета на родината си и продължава да подкрепя спорта на България. Тази титла е за заслуги и принос като човек и гражданин, а не като учен. И ще е много хубаво да имаме повече граждани като него, а не някакви никому неизвестни български учени които са се произнесли за такива. Спорта също е неизменна част от живота и допринася много за развитието на младите хора. А тези които него разбират, може само да бъдат съжалявани за това, че са твърде ограничени и завистливи.
0
 
 
Госпожо Лалка не се ядосвайте ами гледайте малко по трезвено на нещата.Стоичков е наистиана един от най- известните българи в света и има големи заслуги в спорта всички сме го признали но той не е ДОКТОР а е футболист номмер едно.Да не объркваме науката и спорта нека да му се отблагодарят по друг начин.Аз лично го почитам много но когато прочетох че са го направили Доктор ми стана смешно;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: