ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пренасят онкоболни на ръце в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 14.10.2011Коментари (5)1073
© Plovdiv24.bg
Онкоболни от цяла Южна България са принудени буквално да пълзят по стълбите на пловдивския Комплексен онкологичен център, за да се доберат до кабинетите за прегледи. Причината - вече две години единственият товарен асансьор в сградата не работи.

От август насам община Пловдив и болничното заведение, което е 100% общинска собственост, не могат да се разберат кой е виновен за абсурдната ситуация - да има монтиран нов асансьор по проект "Красива България", а болните да не могат да го ползват.

Трудноподвижните болни се качват по стълбищата с носилки, а тези, които ползват колички, са напъхвани в единствения пътнически асансьор. Съоръжението не е предназначено за подобен тип товар и често се поврежда. Затова не е чудно, че дори пациентите, които трудно ходят сами, не се осмеляват да ползват инвалидните колички.

През декември 2009 г. онкодиспансерът се сдобива с нов товарен асансьор. Той е монтирани с пари по програма "Красива България", но и до днес е неизползваем, тъй като липсва Акт 16. За съоръжението са платени над 100 000 лева.

При стартирането на проекта, за да бъде отпуснато финансиране по програмата, съоръженията са били оформени като собственост на община Пловдив. За да получи Акт 16 за новите асансьори, онкодиспансерът трябва първо да се сдобие със собствеността върху тях. След година и половина необяснимо протакане, чак през юли тази година ръководството на болничното заведение се сеща, че монтираните през декември 2009 г. асансьори не са въведени в експлоатация.

Собствеността върху асансьорите е прехвърлена на онкодиспансера две седмици по-късно с решение на общинския съвет, но и досега товарният не е оценен от вещи лица и не е подадено заявление за акт 16 в Агенцията по вписванията. Докато общината и болничното заведение спорят чия е вината за допуснатото безхаберие, онкоболните пациенти философски приемат неудобствата.



Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
+1
 
 
ЖАЛКА КАРТИНА В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА,НЯКОЙ ПАК СЕЕ НАГУшКАЛ С ПАРИчКИ.КОЙТО ИЗДЪРЖИ-ИЗДЪРЖИ
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
Най тъпото от всичко е че са дадени толкова пари направен е този асансьор а в един момент ккакъв се оказва проблема АКТ 16.....просто е безумно всичкооооо
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
+2
 
 
В онкодинспансера в град Пловдив не само асансъорите са проблем ,това е един от многото засегнали болните в града ни . Всички тези хора не стига че се борят със най коварната болест а на всичкото отгоре им е нужно да се сблъскват със сумати проблеми ,като започнеш от гореописания ,от липсата на лекарства от мизерната обстановка във сградата , и от части и отношението на персонала .Не казвам че винаги се отнасят тако но в повечето случай се получава така,рядкост са учтивия и всеотдаен персонал ,но и на тях не им е лесно да работят в такава среда.Въпросният асансъор стои вече толкова години в това състояние ,а хората се мъчат всячески в предвиждането си ,Нека се замислим всички ние поне за миг дали сме дали всичко на хората покорени от рака,хората които се изправят със смъртта очи в очи и все пак не губят куража да се борят..... Прекланям глава и замълчавам в памет на хората които не успяват да видят светлия лъч на утрешния ден.....
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
+1
 
 
Просто е уникално всичко свързано със нашето здравеопазване
0
 
 
Докато системата на здравеопазването е организирана на такъв принцип, болниците в областните градове, особено специализираните - като онкологията, ще са на такъв хал. А пък тези в малките градчета, ще бъдат все по-малко натоварени и все по-излишни. От това ще страдат само болните и най-много тези в по-малките населени места. Претоварването на областните болнични центрове вече доведе до понижаване на качеството и ще става все по-зле. Тази политика се провежда в страната ни от началото на прехода, макар и с известни завои, общият резултат е нискокачествено здравеопазване и основно не по вина на лекарите, макар че те често са обвиняемите и изкупителните жертви.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: