ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Представители на ЕК с висока оценка за напредъка по проект Перимед
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 23.06.2022Коментари (0)865
Медицински университет – Пловдив посрещна делегация от седем представители на Европейската комисия и от Изпълнителната агенция по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“, ръководена от проф. дхн Георги Вайсилов – Изпълнителен директор.

Целта на посещението беше да се направи оценка на напредъка от изпълнение на дейностите по проект "Център за компетентност "Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)“ (BG05M2OP001-1.002-0005), финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от ЕС чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Представители на Европейската комисия, ГД "Регионална и селищна политика“ /DG REGIO/, бяха Agnès MONFRET – ръководител на Отдел "Регионална политика“, и Елизабет Киркорова от същия отдел. От страна на управляващия орган участваха представители на Ръководството и на отделите по верификация, финансово планиране, администрация и управление.

Активно участие взеха и членове на Научния съвет от партньорските организации – Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ и Института по минералогия и кристалография-БАН, София, както и изследователи от научните програми.

Във фокуса на срещата бяха постиженията и индикаторите за изпълнение на проекта за периода след изграждане на научната инфраструктура.

Представителите на Научния съвет обобщиха резултатите във всяка от партньорските организации с презентации и видео материали от осем високотехнологични научни лаборатории. Проф. д-р Мариана Мурджева – координатор на Проекта и ректор на МУ-Пловдив, представи перспективите за оставащите проектни месеци и набеляза мерките за устойчиво продължение на Центъра.

Планирани са: защита на интелектуалната собственост за научните иновации, утвърждаване на портфолиото на новата структура и привличане на заинтересовани потребители и бизнес структури за ефективно сътрудничество и комерсиализация на продуктите на Центъра.

Делегацията посети изградената Система за клетъчно сортиране в Катедрата по медицинска микробиология и имунология "Проф. д-р Елисей Янев“ при МУ-Пловдив, използвана за изследване на минимална резидуална болест при деца с остра лимфобластна левкемия.

Бяха представени текущите постижения в сферата на мониторинг на критично болни пациенти и демонстрирани в реално време случаи от web базираната система в Катедрата по анестезиология, спешна и интензивна медицина, на чиято територия е изградена системата.

Дискусията по темата обхвана перспективи за използване и приложение на събраната досега информация за дигитализация на процеси за оптимално взимане на решение в хода на лечебния процес.

Разгледани бяха и новите технологии в Медицинския симулационен тренировъчен център на Университета.

Представителите на ЕК планираха следващо посещение, на което да се отчете практическото приложение на научните резултати върху конкретни пациенти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: