ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Посланици и кралици на красотата за откриването на 17-ия Италиански фестивал на красотата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 01.04.2011Коментари (0)1805
С химните на Италия и на България започна днес 17-ият Италианския фестивал на красотата и прическата, който по традиция се провежда в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите Дружество "Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори. Лентата на фестивала преряза зам.-областният управител Розалин Петков. В почетната задача му асистираше Мис Кюстендилска пролет 2011 Мария Стефанова.

С присъствието си събитието уважиха още г-жа Шийла Камерър - посланик на ЮАР у нас, г-жа Марина Качанова - съпруга на посланика на Беларус в България г-н Вячеслав Качанов; Джузепе ди Франческо, почетен консул на Италия в Пловдив; Пиетро Луиджи Гия - президент на бизнес организацията на италианските предприемачи у нас "Конфиндустрия Балкани"; Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир - Пловдив, актрисата Нона Йотова, представители на Община Пловдив, съобщиха домакините на най-голямото изложение за красота в страната.

Тъй като през 2011 г. се отбелязват 150 години от обединението на Италия, на сцената в Палата 2 бе направено символично съединение на отделните територии, които на 17 март 1861 г. сливат границите си под предводителството на Джузепе Гарибалди - професионален революционер и виден европейски масон. В новата единна държава влизат Кралство Пиемонт и Сардиния, херцогствата Парма, Модена и Флоренция, Кралството на Двете Сицилии и областите Романя, Марке и централна Умбрия, разказа Луиджи Кристиано от "Christian of Roma Group".

"Сглобяването" на нетрадиционния пъзел с цветове на италианското знаме направиха деца актьори, съобщиха от "Christian of Roma Group", допълни той. Луиджи Кристиано дари италиански флагове в рамка на зам.-областния управител Розалин Петков, Джузепе ди Франческо и Богомил Бонев. След церемонията в Палата 2 бе прожектиран кратък филм с героичните моменти от спортната, военната и културната история на Италия.

"Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори подчертаха, че откриването на 17-ото издание на форума е изцяло посветено на красотата и прическата. Затова веднага след прерязване на лентата днес в Палата 2 започна ревю спектакълът "Отразена светлина" на модния стилист и артистичен директор на козметичния гигант BES - Милано Саверио Палма. Шоуто представи най-новите световни модни тенденции в колористиката и прическите. В реално време пред публиката маестрото на ножиците създаде прически в три стила - тийнейджърски, вечерни и булчински. Негови модели станаха момичетата от агенциите "Визаж" и "Морган Моделс", обясни Елена Кристиано, управител на "Christian Of Roma Group".

Това е първият път, в който Италианският фестивал се провежда в тридневен динамичен формат, като изявите на сцената, на останалите изложбени площи и в лекционните зали не са по-малко на брой. Надяваме се, че сега вече в рамките на 3 дни редовните посетители и гостите от цялата страна ще могат да присъстват на всички безплатни обучения, семинари и демонстрации на подиума в Палата 2 и в двете обособени за обучения зали на втори етаж в палатата, казаха от Сдружението на българските фризьори.

В първия ден на фестивала ще се проведе конкурсът "Златна ножица" - младша възраст, като за тази категория са се записали отбори от 12 професионални гимназии и профилирани паралелки в други средни училища от София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Асеновград, Благоевград, Петрич, Ловеч. Средношколците ще се представят с абитуриентски прически и подстригване.

Наградата за победителите в раздела за млади фризьори е безплатно специализирано обучение, което на практика е придобиване на професия още преди учениците да са се дипломирали, категорични са организаторите на Италианския фестивал на красотата и прическата.

Наред с останалите раздели на конкурсите за грим и прическа и демонстрациите на модни групи от световноизвестните козметични гиганти BES, Alfaparf и Rolland, във втория ден, 2 април, лицето на фестивала - певицата Андреа, ще раздава автографи на своите почитатели. В началото на годината тя стана и символ на Енциклопедията за красота на "Christian Of Roma Group", припомниха от там.

Закриването на 17-ото издание в неделя, 3 април, ще направи с грандиозен спектакъл на официални прически световният шампион на Италия по фризьорство Алесандро Янаконе, който вече за трети пореден път гостува на форума.

По-рано същия ден, за първи път в историята на Италианския фестивал на красотата и прическата, ученици от специализирани гимназии ще представят на подиума свои авторски ревюта. Романтиката и мистериозният дух в култовата поредица "Здрач" са провокирали възпитаниците на професионалната гимназия по облекло "Ана Май" в Пловдив да сътворят въздействаща серия от прически, грим и костюми, взаимствани от визията на загадъчните персонажи в кино сагата. Моделите ще дефилират на фона на музиката от "Здрач". Във финалния ден на 17-ия Италиански фестивал на красотата с шоуто "Етно пролет" ще се представят учениците от професионална гимназия по облекло "Пазарджик", обявиха организаторите на модния форум.

Изцяло посветен на фризьорството и негово развитие през вековете е Музеят на прическата, който е обособен в отделен павилион в Палата 2. В него е подредена изложба с предмети, фотоси и пособия за разкрасяване "Вълшебници пред огледалото". Инициативата се реализира съвместно с Регионален исторически музей - Пловдив, Регионален етнографски музей - Пловдив и Дирекция "Териториален държавен архив" - Пловдив, обявиха организаторите на модния форум - "Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори.

Това е първият по рода си Музей на прическата - всеки предмет в него разкрива различни модни течения на една отдавна отминала епоха и тяхното влияние върху фризьорството през последния век, подчертаха от "Christian of Roma Group". Организаторите уточниха, че посетителите на Италианския фестивал ще имат уникалната възможност от 1 до 3 март да разгледат и паралелни тенденции в прическите и облеклата от края на 19-и и началото на 20-и век, както и разнородни материали, служили за красотата и самочувствието на българина.

В съседство с музея ветерани коафьори ще пресъздават ретро фризури с косите на професионални модели и на посетителите, обясниха организаторите на Италианския фестивал. Фотограф ще увековачава старинните прически на всеки "клиент" в ретро салона.

Изложбата "Вълшебници пред огледалото" включва също фотоси, облекла и принадлежности на значими за времето си политически и обществени фигури - костюма на един от първите кметове на Пловдив -Божидар Здравков, принадлежностите му за поддържане на спретнат външен вид на пловдивския общественик и политик д-р Константин Стоилов, както и сертификата на известният фризьор от началото на миналия век Якумидис, разказват от "Christian of Roma Group".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български футболисти в чужбина
Парламентарни избори 2024
Академично гребане и кану-каяк
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: