ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Показват уникални УНГ операции в УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 02.11.2011Коментари (0)5590
© Plovdiv24.bg
Уникален инструментален курс по функционална ендоназална синус хирургия върху кадаври ще се проведе в Университетска болница "Свети Георги" от 4 до 6 ноември. Това съобщи председателят на Българското ринологично дружество доц. д-р Диляна Вичева, която работи в Клиниката по Ушно-носно-гърлени болести в лечебното заведение.

Клиника е специализирана в областта на ендоназална микроендоскопска хирургия на носа, синусите и слъзните пътища. В нея се извършват функционална диагностика на дишането и функционална естетична хирургия на носа, обясни доц. Вичева. Това е причината пловдивската университетска лечебница да бъде домакин на специализирания форум.

Същевременно с това доц. Вичева и колегата й доц. д-р Карен Джамбазов, който е и настоящ изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", са членове и зам.-председатели на Националното сдружение по оториноларингология и хирургия на глава и шия.

Събитието е от изключителна важност за специалистите по ринология, защото ще бъдат показани всички най-модерни методи за оперативно лечение на болести на синусите. Като демонстрациите ще се извършват върху кадаври - дарени за научни цели човешки тела. Всички участници в инструменталния курс ще получат сертификати, уточни доц. Вичева.

Научният форум ще стартира с доклад за анатомията на околоносни кухини ще изнесе д-р Цветан Маринов от УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевенски. Домакинът доц. д-р Карен Джамбазов ще представи микроскопски подход при хирургия на синуити. Обучението за деня ще приключи с навигация на ендоскопска апаратура в областта на оториноларингологията, която ще направят представители на фирмите производители и вносители за България - инж. Любомир Андонов и д-р Деян Илиц.

Гост-лекторът на инструменталния курс проф. д-р Зоран Милошевич ще запознае присъстващите със заболяването мукоцеле на синуси - кисти с гъст секрет. Присъстващите ще проследят и видеозапис на операция върху кадавър, извършена от австрийския оториноларинголог проф. д-р Хайнц Щамбергер от Медицинския университет в Грац, Австрия.

С интервенция, която самият той въвежда за първи път в България, ще открие практическите занимания доц. д-р Карен Джамбазов - микроскопската пансинусотомия при пациенти с "триадна"астма. Операцията представлява пластична реконструкция на предната стена на челен синус при хроничен синузит с носна полипоза.

Той ще представи и ендоназална пластика при лезии на ринобазата - увреждания на предната черепна ямка или основата на носа. А доц. д-р Диляна Вичева ще изнесе доклад за диагностиката и терапевтното поведение при гъбични хронични риносинуити. Особеностите на компютърната томография при патология на синуси ще представи рентгенологът и директор на Медицинския колеж към МУ - Пловдив доц. д-р Нели Трайкова.

В първия ден на инструменталния курс домакините и пловдивският дамски клуб "Сороптимист" организират в хотел "Дедеман Тримонциум" благотворителен бал под надслов "Свободата да дишаш". Целта на светската проява е да се съберат средства за създаването на Център за безплатна УНГ диагностика и лечение в Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ "Свети Георги". Това обясни доц. Вичева, която е делегат на пловдивския клуб "Сороптимист".

По време на бала на търг ще бъдат продадени ценни предмети, предоставени от дарители - бижута от сребро на дизайнера Ирена Ганчева, часовник с марка Cartier, любимата марка пури на Фидел Кастро "Тринидад" и др. Известни компании за медицинско оборудване и фармацевтични продукти също са направили дарения на апаратура и средства за бъдещия център.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: