Подробности за пробива под Гарата шокираха общинските съветници

Автор: Мариана Панчева
Коментари (17)
17:51 / 25.09.2018
31926
НКЖИ хвърли в ужас пловдивските общински съветници с разясненията си относно проекта за пробив под Централна гара, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски и представителят на проектантите инж. Илия Илиев запознаха представители от всички политически сили на местния парламент с подробности, след което повече от час отговаряха на въпроси.

Проблемът дойде от обяснението, че първо ще се събори Бетонният мост, без да е ясно дали едновременно с това ще се работи по пробива. Бутането на моста е част от големия проект за развитие на жп възел Пловдив, но в друга му фаза. Всъщност от НКЖИ направо си признаха, че липсват графици и яснота във времето и е напълно възможно пробивът да се осъществи на един последващ етап, оставяйки жителите на града да търпят неудобствата от това положение.

"Другият вариант е да запазим моста и да загубим финансиране", посочи инж. Бакалски. "Изпълнението на пробива под гарата от вход до изход е планирано със средства на НКЖИ", поясни още той. От думите му обаче стана ясно, че развитието на пътните връзки и цялата работа по преместване на колекторите от ВиК мрежата остават като дял на Общината.

"Това е проект, който не може да бъде изпълнен заради мястото, заради сложните инженерни решения... Инвестицията от страна на Общината ще е безумна", контрира кметът Иван Тотев. "Още не сме убедени, че Пловдив трябва да задлъжнее заради този проект, който така е неизпълним." 

Припомняме, че в четвъртък ОбС трябва да гласува отложената от миналата сесия точка за одобряване на проект за изменение на Подробен устройствен план - План за улична регулация във връзка с пробива под Централна гара.

"По всяка вероятност ще приемем ПУП-а, но дали ще се изпълни самият проект за пробив, не е ясно", коментира Тотев за Plovdiv24.bg и поясни, че разговорите му продължават и утре като щe се търси компромисен вариант.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).