Пловдивско училище с безпрецедентно обръщение към родители и ученици заради COVID-19!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:01 / 13.03.2020
61308
Пловдивско училище излезе с безпрецедентно обръщение към ученици и родители заради коронавируса. Plovdiv24.bg го публикува без редакторска намеса:

Във връзка с обявената национална грипна епидемия, в условията на пандемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръки на Националния оперативен щаб на територията на Република България, се обръщаме към Вас:

1. Уважаеми ученици, моля да ограничите максимално достъпа си до закрити обществени места или такива, в които има струпване на хора (заведения, клубове, магазини, домове, квартири и други. Престоявайте възможно най-дълго в домовете си. Използвайте това време за:

- затвърждаване и упражняване на изученото учебно съдържание, което ще ви е необходимо след ваканцията

- за разходки и спорт на открити места, където няма много хора

2. Максимално ограничете физическия контакт при среща с хора (ръкостискане, прегръщане, близко общуване).

3. Препоръчваме на всяко семейство да подготви детето си за предстоящите учебни занятия, като му осигури лични предпазни средства (дезинфектант за ръце – гел или кърпички за дезинфекция на спиртна основа, маски за лице и други) и да изисква при изхвърлянето им да се поставят в завързана найлонова торбичка в наличните кошчета на територията на училището.

4. Всички ученици, учители и служители да използват активно и отговорно всички средства за лична хигиена, които са осигурени от семейството и от училището. Ръцете да се мият или да се дезинфекцират в края на всеки учебен час или всяко междучасие и задължително преди храна и след използване на тоалетна.

Да се следи за проветряването на класната стая всяко междучасие и при възможност през учебните часове.

Да се използва времето на междучасия и почивки за пребиваване на открито. Да се спазва разстояние и дистанция между учениците в класната стая, коридорите, училищния стол и двор и т.н.

5. Уважаеми ученици и учители, моля да бъдете търпеливи и да осигурите условия за работата на помощния персонал в училището при всяка дезинфекция на повърхности по време на междучасие или учебен час: ученически и учителски места, врати и дръжки на класни стаи, цялостно почистване на тоалетни, парапети на стълбища, мебели, подове , коридори и др. Действията по дезинфекция и почистване са осигурени с необходимите препарати, консумативи и материали и са съгласувани в РЗИ, като честота, приложимост и ефективност.

6. Уважаеми родители, разчитаме на Вашата отговорност да следите за здравословното състояние на своето дете и при най-малко съмнение за влошаване на здравето му, то да остане у дома и да осигурите нужната медицинска помощ. Известяването на класния ръководител за отсъствието направете по телефона или онлайн. Болни ученици не могат да присъстват в учебни часове. При проявени признаци на неразположение у учениците, същите ще бъдат настанени в медицинския кабинет и ще бъдат уведомявани родителите, които в спешен порядък трябва да приберат децата си от училище.

7. Уважаеми родители, достъпа до училищната сграда ще бъде ограничен за външни лица от завръщането на учениците в училище до отминаване на епидемиологичната обстановка. 

Информираме ви, че от понеделник, 16.03., всички ученици ще бъдат допускани в сградата само с индивидуалните чип-устройства с цел да се ограничи достъпът на чужди лица!

Молим Ви да изпращате и посрещате децата си от и до вратата на двора на училището и да не влизате в училищната сграда до второ разпореждане.

Контактите с директор, класни ръководители, учители и служители да се осъществяват по телефон или онлайн.

8. Отменят се всички извънкласни и извънучилищни дейности в това число екскурзии, лагери, организирани пътувания до следващо съобщение.

Предприетите мерки са с цел предотвратяване и ограничение на разпространението на COVID-19 и на други вирусни заболявания, за да се осигури живота и здравето на учениците, педагогическите специалисти и другите служители в СУ "Свети Патриарх Евтимий“.

Благодарим Ви за разбирането и съдействието!, написаха от учебното заведение!

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).