ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски учител със сърдечна криза заради името "Стив Джобс"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 09.11.2011Коментари (23)8151
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Истински скандал се разгоря в Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив заради идеята на един от преподавателите там школото да бъде кръстено на името на Стив Джобс. Ангел Грънчаров, който дал предложението за прекръстването в личния си блог, а после бил потърсен от медиите за коментар, бил обвинен, че разваля имиджа на школото. Преподавателят получил укор, че е разговарял с репортери, "без да е оторизиран за това от ръководните фактори", показал се като "неетичен човек" и бил проявил "престъпно самоуправство", записа вчера в блога си Грънчаров.

Той е учител по философия в професионалната гимназия и според него в идеята школото да бъде кръстено на гениалния Стив Джобс няма нищо лошо.

"За куриоз ще кажа, че един идиот ме срещна и ми каза, че Стив Джобс по никой начин не трябвало да стане патрон на училището, понеже, представяте ли си, бил "презрян капиталист и експлоататор"; сериозно говоря, точно това ми каза този човек и беше съвсем искрен, за което свидетелстваше и появилата се пяна по краищата на устата му", пише в блога си учителят. 

"Кой пък е Ленин?", питаха вчера учениците от Професионалната гимназия. Тя е създадена като техникум по електротехника "Ленин" в далечната 1962 година и с течение на времето се превърна в едно от елитните школа под тепетата. Според настоящите й възпитаници идеята е добра и може дори да бъде направен миниреферендум за реализацията й.

Скандалите обаче се отразили зле на инициатора на кръщаването. Той бил "нападнат" от част от колегите си, един от които дори обвинил Стив Джобс, че бил "крадец", "дребен търговец", "арогантен и надменен", казва в блога си Грънчаров. "И понеже съм импулсивен човек, се впуснах в излишни спорове, аз направо побеснявам, когато срещна безочие пред себе си, ядосах се и ето, в резултат от няколко часа имам сърдечна криза, болното ми сърце не издържа, пулсът ми е 160 удара в минута", се оплака след скандалите преподавателят по философия.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Божеее, спаси България- вижте кой учи децата ни!!!!
+1
 
 
Дали да се сменя името? Първо да си отговорим кой е чичко Ленин? Един от световно известните психопати, наред със Сталин и Хитлер изтрепали стотици хиляди хора. Направил един страшен социален експеримент в който участвахме и ние. Дали обаче да сменяме името на гимназията? Помислете си, когато говорите на техникума сварзвате ли името на психопата с учебното заведение? Отговора е не. Не е хубаво честата смяна на имената. Нека да си остане на името на чичко Ленин, времето вече се е произнесло за личността на този идиот и младото поколение вече не знае дори кой е. Не стана ли така с измисленото обръщение "ДРУГАРЮ". Че какъв другар ми е едикой си. С невероятна скорост времето го прати в забвение.
Простаците са непобедими!
на 09.11.2011 г.
0
 
 
кръстете го на мен бе (ОТО СКОРЦЕНИ) и аз имам заслуги през втората световна война и то големи .
-1
 
 
Защо не се кръсти на академик Георги Наджаков, откривателят на фотоелектретите!
+6
 
 
Дали е истина разказаното от Грънчаров или не, не е толкова важно. Възможно е да е бил нападан и укоряван по такъв начин, но е възможно и оплакването му да е "философско" съчинение. Известно е, че всяка философия си има опоненти, така че нападките трябва да бъдат приемани по философски, без излишни емоции, а тезите да бъдат защищавани със силата на аргументите, а не с аргументите на силата. Иначе аз не приемам Стийв Джобс като патрон на елитната гимназия, а още по-малко пък "Владимир Или Членин" (както един ученик беше записал името на Ленин в едно свое съчинение). Джобс може да е дал много на света като предприемач и изобретател, но той не е нито Фарадей, нито Едисон, нито Тесла, чиито имена биха били по-подходящи като наименования. България обаче има един знаменит сънародник, създал първия цифров електронен компютър, с което е поставил началото на бурното развитие на електронните технологии; той се казва Джон Винсънт Атанасов и е най-подходящата личност за патрон на гимназията (ако разбира се, не са ни изпреварили други сродни учебни заведения).
+5
 
 
За сведение на колегите на г-н Грънчаров,когото не познавам лично:другари,прави сте да защитавате сифилистика ленин,защото той е казвал нещо за електрификацията.Е,тя според него вървяла в комплект със съветската власт и с киното,което пък било най-важното от всички изкуства.И да не смее някой пък да направи параклис в техникума - другаря ленен е казал,че религията е опиум за народа.А ние сме сама за леките наркотици.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 25 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
на 09.11.2011 г.
+5
 
 
Страхотна идея , обачееееее бай Ганьо си тачи Тато , Ленин и други подобни същества..... Тва да се мисли е трудна работа. Ама ориенталски манталитет
0
 
 
Защо не я кръстят Денис Ритчи, или пък Бил Гейтс ?! Съвсем са се чатнали някои хора...
0
 
 
О, Боже, с какви глупости се занимават хората. Какъв им е проблема, човекът е дал мнение и предложение, дай да го разпънем на кръст. Единия бил крадец, дребен търговец и не-знам-си-какво, а другия какъв е бил? Ленин?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: