ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски учени разработват ядливи опаковки за храни | ||||||
| ||||||
На събитието присъстват ректорът на аграрния университет професор д-р Христина Янчева, зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева, евродепутатът Асим Адемов, Милена Дамянова – директор на дирекция "Наука“ към МОН, учени и студенти. Целта на конференцията е да се отчетат ползите за обществото от научните изследвания в агросектора, както и разработването на система за биоикономика. Беше повдигнат въпросът за климатичните промени и как те влияят върху стопанските екосистеми, като с помощта на 130 учени е създадена база данни по райони и култури. Правени са полски опити с пшеница, царевица, овощни и зеленчукови култури, като целта е била да се селектират най-здравите и устойчиви сортове. Изследвани са нови сортове български домати – с по-добри качества, правени са и опити за екстракция на захар от бъз. Сред най-амбициозните проекти на българските учени остава разработването на ядливи опаковки за храни и напитки. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Този плод предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането
12:55 / 19.04.2024
Плодът, който прочиства кръвта от тежки метали
11:43 / 18.04.2024
Законовите права за работа и след пенсиониране
12:51 / 18.04.2024
Училище в Пловдив обяви прием в доста интересни паралелки
18:05 / 18.04.2024
Пациент изуми в Пловдив ендокринолог с нивото на кръвната си захар
15:12 / 19.04.2024
Участничка от "Фермата" се разходи из приказен Пловдив
19:41 / 18.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета