ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски реститути съдят България в Страсбург заради къща пред мол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 03.01.2012Коментари (18)11092
© Plovdiv24.bg
Собственици на имот от реституцията са завели дело в Европейския съд в Страсбург, защото са недоволни от съдебно решение за оценката на отчуждена къща в центъра на Пловдив. Това съобщи един от адвокатите им Стойко Съботанов.

Споровете на фамилия Боболеви с общината под тепетата приключила през юли м.г., когато Административният съд постанови да им бъдат изплатени 727 500 лв. обезщетение за два етажа с магазин и двор на улица "Гладстон", където се намира мол "Марково тепе".

По проект къщата трябва да бъде отчуждена и съборена, защото попада в план за разширяване на улицата, а в същото време затваря и входа на мола.

От фамилията поискали в съда да им бъде платено обезщетение за дома от 724 000 евро, като адвокатът им Стойко Съботанов е представил документи и правил сравнение с други имоти в района, чиято пазарна цена е доста по-висока от обявената в експертизата.

"Ако се погледнат офертите за жилища и търговска площ, ще се разбере, че подобен имот се е предлагал за 1,1 млн. евро", обяснява защитникът.

Вещи лица оценяват къщата на 727 500 лева. Боболеви останали недоволни от експертизата и водят дело в Страсбург.

"Досега не са получили нито лев от общината. Пред Европейския съд в Страсбург се оплакват от нередности при изготвяне на оценката на вещите лица", обясни адвокат Стойко Съботанов.

От общината обясниха, че по делото били изготвени шест експертизи за приблизителната цена на имота чрез сравнение с пазара. Застроената площ на спорната къща - два етажа с магазин и двор от около 300 кв.м.

Междувременно мол "Марково тепе" смени и собствеността си. Огромната сграда на бул. "Руски" бе изградена в груб строеж от фирма "Мелина". През април м.г., заради необслужван кредит от 45 млн. евро,австрийската Инвесткредит банк придоби "Мелина" заедно с имота и обяви търговското предприятие на търг, който бе спечелен от дружество на немски гражданин през септември м.г.

В мола са инвестирани близо 50 милиона евро, а още 12 млн. евро са нужни за довършването.

Източник: в "Труд"



Още по темата: общо новини по темата: 75
22.09.2022 »
10.01.2022 »
17.09.2017 »
15.09.2017 »
28.08.2017 »
17.08.2017 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Мисля, че и на никого в общината не му дреме, а и никога не е дремело на някого там как този МОЛ ще се отрази на нас, учащите в Търговската. Сега е шумотевица и пушек около сградата, не ми се мисли какво би било, ако пуснат и МОЛ-а. Надявам се тази сграда, чиито кранове висят нон-стоп над главите ни, да не бъде завършена никога! Пожелавам го за себе си и за още 1000 деца като мен, пък и за техните деца един ден- дано не отваря врати!
+9
 
 
ма ли право обществото да съди ОНЗИ,който разрешава абсурди като този? Ако е законов абсурда,кой допуска престъпни спрямо гражданите закони, да преследват живота им? Вършат се безумия,ощетявайки всеки от нас и морално и материално!Каква е защитата ни от това-утре на някой да си хареса място(сякаш от двара на баща му) и решава да те "турне" нейде,защото му пречиш и пак някой от соя', оценява твоята лична собственост...И трябва да стигнеш' до Страсбург,за да разчиташ все пак на някакво право да се защитиш от "цивилизация"на мутри и мутрески.Прилича ми на техен обор всичко,което правят в него.Вони ! И за да не си в него,през Страсбург и оттатък избягаха кадърни българи.Защо не бягат в странство Тия" от обора?? Защото ще умрат от глад.Затова! А тук ние ги отглеждаме,ето,заради гореизложеното в статията,например.
+9
 
 
Действително, като минаваш по Руски гледката е подстискаща. Прилича на изоставени складове. Ни помен от къщичките и тепето. А и сякаш наоколо няма достатъчно площ за търговска дейност - предтавям си като (ако) го отворят каква навалица, трафик и замърсяване ще настъпи.
+11
 
 
Пловдив няма нужда от още един МОЛ. Благородно завиждам на собствениците на тази къща, и хора ако имате възможност запазете си я! Сигурна съм, че пловдивчани искат тази къща да си остане там.
+3
 
 
Дано правдата просъществъва и хората да си получат парите,а не МОЛОВЕТЕ да властват в пропадналата ни държава!
+11
 
 
Едва ли има в друг град с претенции,който да направи на павета един от символите си и да построи мол отгоре.Представям си в какъв ад ще се превърне животът на хората в уличките отзад,когато започнат да паркират стотици коли
+15
 
 
МОЛ-а да бъде премахнат!! Нека се направи подписка и да се види мнението на пловдивчани. Също-пълна ревизия да сделката за терена. Кой е продавал, на кого, по какви цени и най-вече по кой закон общинска земя става частна!! Ако трябва да се отчуждава къщата заради разширение та ул. Гладстон, да се изплати на хората по пазарни цени. Абсолютно ги подкрепям, да си търсят правата до дупка!
+23
 
 
Никой не попита пловдивчани, дали им харесва въпросният МОЛ, който буквално превзе въздуха и гледката към далеч по-красивата сграда на търговската гимназия и тепето. Немога да разбера, защо най-красивият град в България по всякакъв начин се опитват да загробят? Не искаме МОЛОве, искаме си старият възрожденски Пловдив!!! Дано новата управа най-сетне да заработи в интерес на Пловдивчани и Пловдив, защото от прекрасният ни град не остана много. Затрити бяха култови места като кръчма Пловдив, сладкарницата на джумаята, където Златю Бояджиев си е пил кафето, стенописите в света Марина пък бяха покрити с тапети. И това, ако не е малоумие!!! Сигурна съм, че по-старите пловдивчани ще изброят и още места достойни да бъдат съхранени за идните поколения и световната култура.
+25
 
 
Според мен този грозен МОЛ трябва да се събори.
+12
 
 
С интерес ще следя на колко ще бъде оценена сградата от Страсбург!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: