ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски издател пише до "Гардиън": Твърде безинтересна ли е България за вас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 11.08.2020Коментари (13)9299
©
Пловдивският издател Манол Пейков публикува на своята стена във фейсбук мейл, който е изпратил до един от най-сериозните и влиятелни вестници в Европа - "Гардиън". В своето писмо той обръща внимание на динамичните събития в страната през последния месец. Пейков призовава британската медия да направи обективен репортаж за обстановката в България. Защото, по неговите думи, "българската олигархия е овладяла 90% от важните новинарски източници у нас". 

Ето писмото му:

Скъпи Пазители* --

Живея и работя в България. Имал съм многобройни възможности да напусна, но изборът ми винаги е бил един и същ: да остана.

Обичам България и вярвам в нейното бъдеще като н е о т д е л и м а част от демократична Европа.

Следя и подкрепям "Гардиън" повече от десетилетие. Но намирам, че репортажите ви от България са болезнено недостатъчни.

И не мога да се начудя: в кой точно момент от постепенното ви превръщане ви в един от най-надеждните либерални източници на информация в Западния свят и з г у б и х т е България от мисловната си карта?

Може би е твърде малка? Или твърде обикновена за вас? Прекалено периферна? Или неинтересна?

Протестите срещу корупцията и в подкрепа на законността бушуват тук от повече от месец.

Миналата седмица "Политико" пубикува статия (по мое мнение -- първата наистина смислена статия за случващото се в България в западната преса от много време насам), която оглавява читателските рейтинги от няколко дни. Ето я:

https://www.politico.eu/…/bulgaria-hristo-ivanov-eu-credib…/

Скъпи Пазители,

Сигурно добре го знаете, но нека все пак да ви припомня: през последните десет години България се срина в световните класации за свобода на пресата от 38-о на 111-о място.

Честните медии (такива, които не прибягват до фалшиви новини и клевети срещу всеки опонент на правителството) са твърде малко в България напоследък. Подкрепяна от държавата, клептократичната българска олигархия е овладяла 90% от важните новинарски източници в страната.

Всъщност това е и една от важните причини, поради които младите хора излязоха на улиците през последния месец.

И именно затова толкова много се н у ж д а е м от вас.

Нужна ни е журналистическата ви почтеност, нужни са ни безстрашните ви репортажи и лидерството ви в осведомяването на публиката за случващото се във всички краища на Европа в тези трудни времена.

И най-важното: непрестанното търсене на с м и с ъ л а зад онова, което се случва -- една фундаментална черта на онзи "Гардиън", който обичам и следвам.

Не ни пренебрегвайте.

Бъдете наша опора.

И моля ви, не забравяйте: от случващото се в периферията човек често може да научи за скритите процеси в центъра повече, отколкото изобщо може да си представи.

Сърдечни поздрави,

Манол Пейков

Издател, Жанет 45

Пловдив, България

*Значението на думата "guardian" на английски.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Целия проблем на човека е , че Тотев не му даде да краде от Пловдив 2019 а той още не разбира защо...Ако не беше майка му вероятно щеше да нагъва телове за матраци в ТЕД, ако го вземат все пак...
0
 
 
Ами балък,какво да обръщат внимание като има 40 маймуни на орлов мост,а по пишман протестите по 400 човека на кръст и то само в СФ.Която и държава да хванеш по света с митинги,то те са по 50-60 000
0
 
 
Да трябва да се обърне внимание на тази държава достигнала до 111 място по свобода на медиите.Мутри и мафиоти управляват и харчат като за последно.
+1
 
 
Този човек си мисли,че като е син на Божана Апостолова всичко му е позволено.
+1
 
 
Те Гардиън нямат политически анализатори и кореспонденти във всеки район по света или държава и хич не са наясно за протестите. Сигурно нямат и информация ,кой ги организира и за какво. Хубаво,че безделния бездарник на Божана Апостолова се е сетил да им каже. Ако не беше син на майка си ,щеше сигурно да си навън и да лепиш тапети. Но нали тук има купанка ,за какво ти е да ходиш навън.Измекяр.
0
 
 
Медиите докараха войната в Сърбия.Кога Англия е помагала на някоя държава?
+3
 
 
Уважаеми пазители, първо се запознаете с този млад капиталистИН,с неговата рода и тогава ще ви стане ясно КАКВО и от КОГО се дирижират протестите! Защото колкото и да се пребоядисват такива като това леке,си остава леке,комунистическа издънка,чиято майка,партиен секретар на Полиграфията,е в челните редици на червените подтисниците,враг на всяко демократично слово!Тя е един от организаторите на подписката и обругаването на поета Петър Манолов. Попитайте го този *млад капиталист* откъде и как са му дошли паричките? Аман от такива червени лайна,все мъчещи се да се боядисат в друг цвят и да се правят мъченици! Да,ама не!Защото ние помним!
+3
 
 
Лъснаха пак Дай Българистките лъжи. Подмолния им начин на действане го гледаме вече повече от месец. Цял месец във всички медии се говори за тях, ама всъщност били предследвани. Започнаха протестите си за да замажат, че съветници на президента са продавали военни тайни, ама всъщност са против корупцията. И сега когато все по малко им вярват търсят помощ от чужбина. Гардиан трябва да им пишат статии и да им подкрепят протестите и фантасмагорийте. Европа трябва да се намеси и да махне избраното правителство, защото не могат да вземат 2 %. И това са "интелектуалците" на България "гласът на младите" Евтини превратаджии.
+1
 
 
То от това може да се направи виц ... По времето на Майдана един украински издател писал до Новости "Твърде безинтересна ли е Украйна за вас"
0
 
 
НАПРОТИВ! ВСИЧКИ ХИЕНИ ОТВЪН Я ИСКАТ И ЧАКАТ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИМ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: