Пловдивчанка с умопомрачителна глоба за дрифт, оправданието й - жива гавра с полицаите

Автор: Георги Василев
Коментари (10)
20:23 / 02.03.2020
27262
Пловдивчанка отнесе умопомрачителна глоба за дрифт в ж.к. “Тракия". Според решението на районния съд, тя ще трябва да заплати 3000 лева и да се раздели с книжката си за 12 месеца, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дамата била спипана малко преди полунощ на 17 август м.г. Тя била седнала зад волана на BMW 118D. На едно от кръговите в "Тракия" дамата не използвала пътя по предназначение, а превъртяла гумите и завъртяла автомобила в кръстовището по начин, по който създала опасност за възникване на катастрофа с останалите участници в движението.

За нейно нещастие наблизо се намирали двама униформени служители на МВР, които патрулирали в района. Баварецът бил спрян и била извършена проверка на водачката. Тя била поканена в сградата на Пето РУ за даване на обяснения. Жената посочила, че причината за маневрите била, че антиблокиращата система на колата не била изправна. Въпреки това получила солен акт, който подписала без възражения. Било издадено и наказателно постановление, срещу което дамата подала жалба в съда.

Пред магистратите били разпитани униформените. Те разказали, че по повод получавани сигнали за зачестилите гонки в района, през месец август 2019 г. била инициирани чести проверки.

Според магистратите, ако причината за поднасяне била проблем в антиблокиращата система на автомобила, то означава, че всеки автомобил, който има проблем с тази система, следва да прави подобно поднасяне при спиране и да предизвиква подобни резки маневри.

Освен това при наличие на проблем в системата на автомобила, както се твърди, то следва водачът му да полага по-голямо внимание от дължимото, за да не се стига до поднасяне и резки движения и да не се създава опасност за останалите участници в движението.

Поради тези причини глобата била потвърдена – 3000 лева глоба и 12 месеца без книжка. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

Виж коментарите (10)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).