ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка бясна заради храната, която дават на децата в училище
Автор: Мариана Панчева 08:57 / 22.03.2017Коментари (14)17376
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Изключително емоционално писмо изпрати до редакцията на Plovdiv24.bg пловдивчанка, чието детенце посещава СУ "Димитър Матевски". 

Ето и разказа на жената, подписала се като майка, която повече не може да търпи:

"Пиша Ви по повод поредната гавра с децата ни в училищния стол. От 4 години детето ми учи в това училище и се храни в училищния стол. Не веднъж се е оплаквал от храната, която е ял там. 

Много често "лелите" в стола заменят един вид ястие (за което предварително съм платила) с друго, но когато ми се обади вчера с: "Моля те, мамо, не искам да ходя повече на стол. Рибата, която ми дадоха, беше отвратителна, а салатата имаше мирис на развалено и вкус на развалено", не издържах! 

Писани са толкова оплаквания от родители, свикана е комисия относно качеството на столовата храна, но вече четвърта година резултат няма никакъв. Кухнята се обслужва от една и съща външна фирма, чийто договор нямало как да бъде прекратен. Не можело и да ползваме фирма за кетъринг, защото нямало къде да ядат децата, тъй като и столът се стопанисвал от същата фирма и не можело да се внася храна отвън.

Лично съм опитвала кюфтетата с доматен сос и бяха с препечена коричка отгоре, напълно сурови отвътре и с напълно сурово брашно отдолу, добре "цопнато" в соса. Не съм от най-капризните, но това беше трудно за преглъщане. Сигурна съм, че ако попитате децата ще получите още хиляди подобни примери.

Бих искала да разбера какво трябва да се случи, за да се вземат мерки най-накрая и да се спре гаврата с децата ни? Кой контролира ежедневното качество на храната? Колко оплаквания трябва да се получат, за да се вземат мерки? Трябва ли да се стигне до трагични инциденти, за да има някаква промяна? Или може би трябва да се стигне до саморазправа?

Вчера детето ми е обядвало филия хляб за над 2 лева. Мога да го преглътна, ако беше просто инцидент, но за жалост е почти ежедневие. Ситуацията с т.н. "училищна лафка" е абсолютно същата и се стопанисва от същата фирма.

Много се надявам ХЕИ като контролен орган да успее да направи нещо, но едва ли може да си позволи ежедневни проверки. Все пак се надявам, че ако ХЕИ и Plovdiv24.bg като най-четената електронна медия в Пловдив работят съвместно, може да има някакъв резултат.

Аз нямам доказателства за твърденията си, но Ви изпращам малко снимки, за да прецените и проверите дали тези храни и играчки са разрешени да се продават в училищния стол и да изкажете мнение дали столовете, на които стоят децата от СУ "Д. Матевски", трябва да са с такава хигиена и дали тази година са били чистени според вас.

Аз не разбирам, няма нужната компетенция, но за мен това не е нормално!!!

П.С. По думи на управитеката са имали проверка в четвъртък от Агенцията по храните и всичко, което се продавало, било отговаряло на нормите и фигурирало в списъците с разрешената храна. На снимките виждам бонбони и чипс, и много захарни изделия. Надявам се на становище от компетентните органи по така приложените снимки".

Наш репортер незабавно се свърза с директора на училището. Той обаче остана крайно учуден от конкретните оплаквания.

"При нас подобни сигнали няма", коментира Николай Георгиев, но все пак призна, че преди години е имало ситуация, наложила назначаването на проверка в столовата, която проверка обаче не успяла да докаже нередности.

По думите му столът е отдаден под наем на фирма с дългогодишен опит, но бе категоричен, че ще проведе своя проверка и ако има проблем, той ще се поправи. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички са наясно със ситуацията, само дето кервана си върви, кучетата си лаят и всички-лелки, директори и т.н. са в далаверата. Ние плащаме за лоша услуга, без никакъв шанс нещо да се промени. Такава е ситуацията в цялата държава - куче влачи диря няма и всички са невинни.
0
 
 
Докато не ги накажат дисциплинарно, няма да се спрат. Много са полезни и проверката на торбите на готвачите като си отиват. Започнете да давате дежурства в стола и ако храната е некачествена, да я плащат лелките.
0
 
 
Сигурна съм, че НЯМА училище в Пловдив, което да отговаря на условията, в стола да се продава и предлага здравословна храна ;) Лично аз мога да цитирам поне три! Сблъсквала съм се и с корупцията, която за съжаление не е подминала и този сектор! В отговор на подадена жалба за подобно положение в друго пловдивско училище, резултата от проверката беше впечатляващ, чак да ми стане неудобно защо изобщо съм наклеветила "добросъвестните" наематели на стола!!! :))) Пълна пародия и хвърляне на прах в очите е в нашата държава! Не е нужно много, за да се променят нещата: НЕ корумпирани служители, които да правят изненадващи проверки (не както досега- с предварително разрешение от обекта, които ще посещават :) , високи глоби и прекратяване​ на договора при повторно нарушение с отнемане на правото да практикуват дейността си! Лесно можем да се справим с подобни проблеми, стига да не сме толкова алчни и всеки да започне да си върши работата, за която получава заплата!
0
 
 
Във всяко училище има училищно настоятелство . Предлагам ви да възложите на тях намирането , одобряването на фирма за хранене и контрол над дейността и. Недоволните родители ще търсят отговори на въпросите си от членовете на настоятелството, които основно са родители на учениците в училището. Тогава ще настъпи мир и любов.
0
 
 
Нищо ново но няма оправия Говорихме с директорката тя ни праща при фирмата
0
 
 
Трябваше да снимате по-отблизо витринките, защото е интересно какви са цените на "лакомствата"...
0
 
 
При условие, че на всяка среща на родителското настоятелство в училището се повдига въпроса с качеството на храната в стола и всеки път се обяснява как и те често им правят забележки, но са в патова ситуация и трябва да потърпим още малко, съм просто ИЗУМЕНА да разбера, че ""При нас подобни сигнали няма", коментира Николай Георгиев, но все пак призна, че преди години е имало ситуация, наложила назначаването на проверка в столовата, която проверка обаче не успяла да докаже нередности". ИЗУМЕНА!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: