ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Животът ми омръзна, не можем да се измъкнем от лай*а!
Автор: Данислава Вълкова 08:50 / 13.06.2023Коментари (4)21985
Редовна читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да разкаже за непрекъснатите ремонти, които трябва да търпи в продължение на години. Жената е претърпяла не само неудобство от смяната на инфраструктурата, но и твърди, че с години са останали без канализация заради строителните дейности. Ето какво сподели жената:

"Четири години ремонти след ремонти на район "Централен", наливат се едни наши пари отгоре, сега правят друг проект, трошат старото, правят ново, вече ми омръзна. Потънахме в лайна, нямаме питейна вода."

По думите ѝ през годините е пускала жалби към район "Централен", към голяма община и никой "не се вясва тука". Няма кой да съблюдава машините фирмите какво правят.

"Това, което миналата година се построи, сега се руши, за да се направи на циганите да им е по-удобно. Четири години не можем да се измъкнем от лайна", твърди потърпевшата. "Никой не ни обръща внимание, а машините трошат всичко, което се направи миналата година, качват се по тротоарите, бордюрите."

Тя уточни, че става въпрос за улица "Балкан" 2 А до 31, където камионите минават през направеното, за да осигурят строителните материали, с машините "удрят на хората терасите". "Постоянно говоря с техника, той говори с работниците. Животът ми омръзна, правят какво си искат. До ден-днешен само се руши. Разрушиха ни канализацията, благодарение на ВиК я оправихме и в момента рушат това, което правих три години.

Потърпевшата обясни, че три години непрекъснато са викали ВОМ-а, за да отпушва канализацията, жалби, сега същият проблем го имат съседи до тях.

"Ние живеем буквално във фекалии, с този нов проект още повече рушат това, което едва оправихме. 40 години живяхме без улица и бяхме перфектни. С тия проекти ни върнаха не знам в кой век назад и всеки си прехвърля топката - единият кмет прехвърля жалбата на другия. Не сме получили нито един отговор. Ходене до ВиК до ненормалност, ВиК казва: "Това не е наш проблем" и се въртим в един омагьосан кръг", жалва се жената:

"Сега в момента машината е върху новата шахта за отходните води, която с 300 зора издействах от ВиК, те отгоре млатят машината. Аз съм сложила едно трупче, защото и кметът, и техникът казаха, че не трябва да влиза тук голяма машина."

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов обясни, че е отговарял на всяка една жалба.

"Там, където има проблеми, лично проверявам каква е ситуацията и разговарям с гражданите, за да можем своевременно да отстраним нередностите заедно с другите институции", успокои районният кмет.

Той припомни, че по договор и според закона за устройство на територията, ако фирмата, която изпълнява строителни дейности, разруши или направи нещо, което да увреди общинско или частно имущество, то се възстановява за нейна сметка.

Стаменов уточни, че по време на ремонтните дейности са изникнали доста проблеми, които са били отстранявани своевременно, съвместно и с ВиК дружеството.

Той коментира още, че проектът, по който се работи, е по оперативна програма "Региони в растеж" и има съответните изисквания за работа, а възложител е община Пловдив. 

"От другата страна, на ул. "Балкан" изграждаме детска площадка, на ул. "Райно Попович" увеличихме паркинга, допълнително на една от алеите подсилихме подложката, тъй като оттам може да се наложи да минават по-тежки коли. Специална скоба възпрепятства преминаването на автомобили. така че няма поводи за притеснение, все пак работим, за да може район "Централен" да придобие по-добър вид и да бъде по-добро място за живеене", заключи Стаменов.



Още по темата: общо новини по темата: 71
17.12.2023 »
13.12.2023 »
07.09.2023 »
09.05.2023 »
12.04.2023 »
09.03.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Най-големите тъпаци са футболните фенове.
на 13.06.2023 г.
-1
 
 
Улица Балкан в махала Аджисан...центъра на центъра.
-1
 
 
Може да сте нямали улица 40 години, но като гледам пред блока-само бурени, едно храстче няма посадено. Сега поне няма да газите кал, а от вас зависи да си направите градинки.
0
 
 
По обектите на район Централен няма абсолютно никакъв контрол, никакъв лпан, всеки си прави каквото иска. Прави се нещо, после се разваляза да се направи друго, после трето... Администрацията на Стаменов е под всякаква критика, думите им ги вадим с ченгел, а задължителния 30 дневен срок за отговор НЕ СЕ СПАЗВА НИКОГА! На есен идват избори, Стаменов да не е посмял да се вясне в квартала, да ходи на солариум.
+1
 
 
на всички обекти работят само некъдърни мангусти-после нямало качество-откъде да има-един добър майстор ще иска 20лв на кв.м а тия работят за 40 лв на ден
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: