ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Официално бяхме излъгани!
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 19:10 / 27.03.2022Коментари (2)21500
Читателка се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже за проблем в града ни: "Здравейте, пиша Ви във връзка с тази статия, която публикувахте неотдавна! Много пъти предлагахме поставяне на пешеходна пътека на кръстовището на ул. "Скопие" и ул. "Горно Броди" - без успех.

Живущи точно тук на това място многократно сме подавали сигнали и жалби в общината, както и в другите инстанции, отговарящи за организацията движението! Изпращам Ви подробна информация за неглижирането на проблема!

Неведнъж предупреждавахме, че някое дете ще бъде блъснато предвид местоположението и натовареното движение и потока от хора, особено деца, предвид училището и детската градина наблизо!

Вижте неглижирането от страна на институциите! Кметство, ОП ОКТ, полиция, а и директори на основното училище и ДГ "Албена"! Защо? 

Предложихме изграждане на пешеходна пътека с наши средства, дори осветление, но това също не беше приветствано!

Напротив, както ще видите в приложените снимки в кореспонденцията ни - официално бяхме излъгани, че предложението ни ще бъде разгледано на Дневния ред в ОП ОКТ, но в него такова внесено от общината липсва?! тоест никой от тези хора, дори не се интересува от това децата ни да пресичат безопасно"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По закон всяко кръстовище си има пешеходни пътеки, дори и да не са маркирани. Това, че повечето "шофьори" не спазват този закон не го премахва. Официалната извадка от ЗДвП: "Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение." Моята препоръка като шофьор, пешеходец и колоездач е да пресичате или когато няма автомобил на пътя, или когато автомобил ви даде предимство за да минете безопасно. Моля ви разберете, че шофьорите също са хора и не могат да спират за всеки на всяко кръстовище поради различни фактори, също така не могат да предвиждат всяка ситуация, тоест въпреки, че шофьора контролира 1 тон желязо, шофьора и пешеходеца трябва да работят в тандем, за да е безопасно преминаването върху пътното платно. Вземете под внимание следното, колкото и благоразумен да е един шофьор, той може да не види пешеходец или колоездач, да бъде застрашен от друг шофьор, който се е засилил зад него, да попадне в ситуация, в която видимостта е намалена(примерно слънце да му светне в очите, или пешеходец да седи зад храст), да не успее да реагира навреме.
+3
 
 
Ама то не може на всеки 100 метра да има пешеходна пътека . Има светофар на Македония (120метра), две пешеходни пътеки на ресторанта(200метра) и светофар на кръстовището с Пере Тошев . Отъпканата пътека м/у блоковете не значи непременно пешеходна пътека на улицата . Достатъчно е задръстването от автомобили сутрин и по обед ,когато се водят и взимат децата .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: