Пловдивчанин за градския транспорт: Има светлина в тунела

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
10:43 / 29.06.2020
7021
Читател на Plovdiv24.bg ни потърси във връзка с градския транспорт в Пловдив. Според него има светлина в тунела. Ето защо:

"Здравейте, уважаема медия, пиша Ви, за да ви изкажа своето мнение относно въвеждането на електронното таксува в градския транспорт! Въпреки че много често се опитват да обвиняват кмета по транспорта или хората, работещи в ОП "Организация и контрол на транспорта", бих могъл да споделя моята гледна точка, че на 90% саботажът на системата идва от транспортни фирми, обслужващи градския транспорт, а след това и на кондукторите и шофьорите.

Един от най-пресните примери е за заливането на 10 автомата с вода. Първото, което ми прави впечатление, някои от автобусите не са оборудвани с необходимата система, и това е така заради предстоящия конкурс за 8-те линии, който си мисля, че ще продължи отново цяла вечност! Разбирам напълно кондукторите, че електронните машинки ще заместят тяхната работа и те ще останат без такава, но голяма част от тях могат да кандидатстват за контрольори, защото градският ни транспорт ще имат нужда от такива.

Другият важен факт е, че в почти цяла България, а и в Европа е въведен този модел за таксуване, а защо да не се внедри и в нашия град?! Много често чувам хората да казват: "Имам само едри пари!" Това не е оправдание, намери начин и ги развали и просто задели, когато ти предстои да пътуваш в градския транспорт!

Никой не е длъжен да се съобразява с факта, че разполагаш само с банкноти! Друга тема - доста често шофьорите в комбина с кондукторите извършват "гонки" между линиите, това след въвеждане на системата ще отпадне! Много често се случва и шофьорът грам да не обръща внимание на това, че отдавна спирката, която се изписва вътре на таблото, е подмината, а продължава да се изписва!

Много често се случва,отпред на "новите електронни табла" на автобусите се изписва грешна посока, като пример: Автобусна линия 44 изписва "Крайна спирка ПУ", а всъщност той да пътува в посока завод "Устрем"!

След като е толкова трудно кондукторите да бъдат научени да помагат на хората с новите апарати (в които няма нищо трудно), по-добре да не им се дават кочани с билети, а фирмите да имат готовност да пуснат автобуси, които имат работеща система!

Насочете вниманието си за по-голям и строг контрол, или било то да се пускат автобуси, които нямат система по линии 6, 26, 36, 66 и 116, за да не се допускат гратисчии.

И не на последно място, призовавам всички пътуващи по всички линии да използват различните видове карти – едномесечни, тримесечни, шестмесечни, деветмесечни и годишни! Да използват билет с прикачване на стойност 1,50 лева, който е изключително удобен! Още по-удобен за всички, на които им предстои голямо пътуване – дневен билет на стойност 4 лева, и не на последно място билет за 24 часа – 5 лева! Така ще заработи системата, а проблемите ни с кондукторите и шофьорите ще намалеят драстично!

Ще трябва да се поработи още върху системата, но смятам, че има светлина в тунела!"

Виж коментарите (3)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).