Пловдивчанин събра за отрицателно време пари за десет респиратора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:31 / 29.03.2020
15977
Само за два дни и половина пловдивчанинът Лазар Радков успя да събере пари за десет респитарора за българските болници. Светкавичната благотворителна кампания той проведе във фейсбук профила си.

Негови приятели и съмишленици тутакси се включват и сумата бързо достигна необходимите 206 хиляди лева. Вече са поръчани обдишващите апарати, с които ще се лекуват тежките случаи на заразени с коронавирус. Респираторите ще пристигнат след три седмици, съобщи той пред бТВ.

Те ще бъдат дарени на нуждаещите се болници в страната. Той описа целия механизъм на набирането на средствата в профила си във фейсбук:

“Разказах на група приятели какво смятам да направя и защо е важно да се действа бързо и двама от тях казаха, че ще се включат със средствата за по един респиратор всеки.

До обяд желаещите и респираторите вече бяха четири. Надвечер споделих цялата история с вас във фейсбук и много хора ме попитаха как могат да се включат финансово.  Междувременно в събота още мои приятели изявиха желание да се включат в поръчката, предоставяйки средства за 1-2 респиратора и обещаните средства вече покриваха 7 броя.

Днес събраните и заявените средства покриват вече 9 респиратора, повечето от заявили участие преведоха 50% капаро и чакам превод от една фирма, която ще покрие поне половин респиратор и още един приятел, който ще поема 1/4 и средствата май се събраха".

Лазар и неговите съмишленици са започнали и проучване от колко и какви защитни средства се нуждаят медицинските лица във всички болници в страната. Получили са и дарение от 15 хиляди лицеви щита за медиците, а куриерска фирма се е съгласила да ги разпрати безплатно да нуждаещите се лечебници.

“Много фирми и хора се включват в благотворителните акции и това ме радва. В България има смислени хора, на които им пука и имат желанието страната ни да стане по-добро място за живеене", подчерта Лазар Радков.

В заключение пловдивчанинът отправи следния призив: “Хора, доброволствайте и помагайте ден след ден. От нас зависи - всеки може да помогне с мъничко. Нещата в света се променят, когато големи групи от хора правят смислени неща всеки ден".

Виж коментарите (6)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).