
ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчанин стана "Готвач на България 2012" | ||||||
| ||||||
"Предястието беше вариация с телешки език. За основно ястие направих агнешко със спанак, сметана и кашкавал, като използвах модерни технологии. За десерт избрах млечен крем върху килим от кока-кола плюс сладолед с боза", обясни победителят, който е готвач в ресторант "Филипополис". Той се занимава с кулинария от 13 години и досега има два сребърни медала. Милен Панев препоръча на любителите "да готвят с любов и да използват пресни продукти, защото така гаранцията за успешно ястие е 99%". Свежите продукти са много важни, линията "фреш" господства в модерната кухня, добави той. Титлата "Кулинарен отбор на България 2012" спечелиха Стоян Пенев, Деян Димитров и Георги Кралев от Варна. 40 от най-добрите български майстори готвачи се конкурираха в петото издание на най-престижния кулинарен конкурс у нас, а във всички категории общо се включиха над 60 състезатели. Надпреварата се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив. Сладкар на България 2012 стана Павлина Евтимова от Варна. При пицарите на първо място бе класиран Адриан Пантелеев. В категорията "Филетиране на риба - сьомга" най-сръчен се оказа Атанас Атанасов. "Ходил съм на доста състезания в чужбина, нашето е на европейски ниво като организация и представяне на участниците. Това е много важно за развитието на младите готвачи", подчерта Милен Панев. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg