ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с 12 аргумента срещу пробива при Водната палата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 30.11.2022Коментари (6)4358
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да изрази позицията си срещу изграждането на пробива при Водната палата. Тя е изпратена и до ръководството на община Пловдив:

Уважаеми г-н кмет, уважаеми г-н Райчев, уважаеми общински съветници, искам да изразя категоричното си несъгласие си с реализация на проекта за "Пробив на Водната палата". Като активен гражданин, интересуващ се от развитието на града ни, имам следните аргументи срещу изпълнението на проекта:

1. Пробивът е проектиран с максимална височина от 3.50 метра, което противоречи на всички съвременни строителни практики за подлези в градовете. При височина от 3.50 м е невъзможно преминаването на пожарни автомобили и автобуси на градския транспорт.

2. Пробивът е проектиран без леви завои. Тоест от която и посока да идваме, в бъдеще няма да имаме възможност да завием наляво. Вариантите са да направим ляв или обратен завой на кръстовището на Чифте Баня или на кръговото на панаира. Това категорично не решава проблемите със задръстванията в центъра!

3. Пробивът е проектиран без велоалея, а тротоарът ще има ширина по-малко от 1.0 м. Пешеходци и велосипедисти, както и майки с деца няма могат да преминават през него!

4. Според проектантите на пробива при строителството и последващата експлоатация на пробива няма да има проблеми с подпочвените води от р.Марица, защото ще се копае на 7-8 м дълбочина, а подпочвените води според тях били много по-надълбоко. Това категорично не е вярно! В района на реката подпочвените води са още на 1.5 - 2.0 м дълбочина. Това не само ще удължи и оскъпи времето за строителство на пробива, но и ще затрудни и оскъпи и експлоатацията му в бъдеще!

5. Можете ли да дадете гаранция на гражданите на Пловдив, че строителството ще продължи точно в рамките на планираните 2 г. или много повече време? Можете ли да гарантирате, че бюджетът на проекта от почти 10 млн. лева няма ли да достигне 15, 20 или 30 млн. лева?

6. Според официално становище от "Регионалното министерство на благоустройството" при разрушаване на парковата зона на р. Марица юг от страната на Водната палата, която е изградена по Европейска програма "Региони в растеж", Община Пловдив ще дължи финансова санкция в размер на мин. 1.5 млн. лева.

7. Съществуващото кръгово кръстовище на Водната палата, което излезе над пловдивчани над 1 млн. лв., ще бъде разрушено и нашите пари хвърлени в коша.

8. Проектът за пробива няма строително разрешение за всички УПИ-та!

9. Проектът за пробива няма становище от Басейнова дирекция Пловдив.

10. Гимназия с хуманитарен профил "Св. Св. Кирил и Методий", както и всички околни къщи на бул. "Марица юг" са застрашени от пропадане и наводняване при строителството и експлоатацията на дългия почти 500 метра пробив.

11. Над 2000 деца, които посещават ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" и помещаващото се в същата сграда ОУ "Княз Александър I" ще дишат още по-мръсен въздух, защото пробивът ще генерира още повече трафик!

12. Анализът на Община Пловдив за общия брой преминаващи автомобили на час през кръговото на Водната палата е непълен и грешно изчислен! Според този анализ при строителството на пробива няма нужда от леви завои, защото почти никой не завива и в момента на кръговото наляво!!! Това категорично не е вярно! Освен това няма никаква информация кога точно е правен този анализ, за какъв период от време е извършен и защо анализът не включва и останалите кръстовища наблизо (кръстовището на бул. "6-ти септември" и бул. "Цар Борис 3-ти Обединител", кръстовището на бул. "6-ти септември" и бул. "Руски", кръстовището на бул. "6-ти септември" и бул. "Васил Априлов", кръстовището на бул. "Цар Борис 3-ти Обединител" и бул." България")!!!

13. Река Марица - един от символите на Пловдив и най-зелена природна зона е обречена да остане отрязана от центъра на града заради пробива до Водната палата.

Призовавам Ви да спрете строителството на пробива незабавно и да пренасочите предвидените средства за други важни проекти в Пловдив!

С уважение, Филип Доминов - гражданин, нечленуващ в политическа партия


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.12.2022 г.
+2
 
 
Кмете, нещо да кажеш? Ух, забравих, че вие гробаджиите сте много добри по усвояването на "едни пари".
+6
 
 
Много положително и с множество солидни аргументи становище, моето уважение към г-н Доминов. Община “ Пловдив” се нуждае от обществено порицание, малки изключения са отделни служители, които са некорумпирани специалисти. Разхищение на средства на европейския данъкоплатец, приятелски практики и бюрокрация, незачитане на екологични норми за чистота на атмосферен въздух и облагодетелстване на приятелски кръгове са обичайна практика.
0
 
 
Как в тоя град се прави нещо без проекти.Некачествено .Грозно.Кой им даде тоя проект за 10 млн.???Кой е архитекта на това чудо на пет метра от Марица.
+7
 
 
Браво на г-н Филип Доминов!!! Най-накрая да прочета нещо смислено и защитено с достатъчно ясни и точни доводи! Напълно подкрепям неговото мнение! Радвам се, че има интелигентни и будни граждани! Дано чуят аргументите му и спрат това поредтно безумие за ремонт в града ни! Бих го подкрепил, ако има петиция или протест с 2 ръце!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: