Пловдив под снежна блокада през погледа на читателите на Plovdiv24.bg

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
17:22 / 08.02.2010
27905
Вече трето денонощие Пловдив е в схватката на снежната блокада, която достигна своя пик тази сутрин. Около 30 сантиметра е снежната покривка в града, в областта е повече. Очаква се тази вечер снеговалежите да спрат. Възможни са нови такива, но далеч по-слаби, в сряда. От Общината обявиха готовност да се борят със снега и тази нощ.

Обилният снеговалеж на практика парализира трафика в сутрешните часове. Придвижването по основните булеварди се извършваше с изключително ниска скорост, недобросъвестни шофьори допълнително влошаваха обстановката с неподготвени автомобили и неадекватно поведение върху снега. От Община Пловдив заявиха, че града е проходим, но при зимни условияВ областта пътищата също бяха заснежени, като там придвижването бе още по-трудно. Снежната стихия взе и своята жертва на пътяВ Пловдив пътните инциденти също белязаха сериозен ръстМеждуградските автобуси се движеха с огромно закъснение.

В града придвижването на пешеходци и автомобили бе допълнително затруднено от падналите, под тежестта на дебелия сняг, множество дървета и клони.

Военните също обявиха готовност да се включат в почистването на снежен Пловдив.

Пловдивчани също трябваше да дадат своя принос за изчистването на снега, почиствайки пред домове и офиси. Недобросъвестните бяха заплашени със солена глоба.

Снегът остави много населени места без ток. ОТ EVN, макар и бавно, успяха да отстранят голяма част от авариите.

Студът принуди някой пловдивски училища да провеждат занятията с намалени часовеТри училища обявиха тридневна дървена ваканция и учениците ще се върнат по класните стаи в края на седмицата.

На редакционния e-mail на Plovdiv24.bg пристигнаха десетки сигнали и снимки от обстановката в Пловдив. В приложената към статията галерия можете да видите най-пълната картина на снежен Пловдив, създадена от репортерите и хилядите читатели на сайта.

 

 

Plovdiv24.bg е медията, която най-добре и навременно ще ви информира за тежката обстановка в града. Очакваме вашите сигнали на редакционния e-mail (novini@plovdiv24.bg)или на страницата за изпращане на новина.


 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (36)

Още по темата (93):
08.03.2010 Навявания по високите части в Асеновградско
06.03.2010 Студът и снегът се завръщат
23.02.2010 Санкции за Кошински иска Каназирева заради снега
22.02.2010 Приключи кърпенето на дупките по булевардите в "Северен"
21.02.2010 Гърците: Решете проблема с Марица, наводнява ни катастрофално
17.02.2010 Очаква се ново критично повишаване на нивата на Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Изборният ден в Пловдив завърши без сериозни инциденти
Тестваха с дрегер членовете на изборна секция в Пловдив заради си...
Пловдивчанин: Този е професионалист
Едва 20 % от гласоподавателите в Пловдив отидоха до урните към 16...
Изборният ден в Пловдив протича спокойно и без напрежение
Домашно куче умря в страшни мъки, след като яде салам с отрова на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).