ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов посрещна участници в международен семинар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 18.04.2023Коментари (0)883
За втора поредна година заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов посрещна участниците в международен семинар, организиран от Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт, които днес по програма гостуват в Пловдив. Срещата се състоя в Заседателната зала на община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов“, където 40 човека от 15 държави от 4 континента имаха възможност да се запознаят с детайлна информация за града, представена от заместник-кмета.

Пламен Панов поздрави участниците от името на Кмета Здравко Димитров и разказа за историята на сградата на пл. "Стефан Стамболов“, проектирана от арх. Никола Нешев и построена в началото на 20 век за седалище на тогавашната Окръжна администрация, която заедно с красивата зала и снимките на кметовете на Пловдив, впечатли гостите. През следващите десетилетия сградата е била предоставена за ползване от областното полицейско управление, а от средата на миналия век в нея започват работа администрацията на община Пловдив. Гостите зададоха въпроси и за знамето на общината, герба и символите, които го съставят. Заместник-кметът представи подробни данни за демографското и икономическо развитие и за туризма.

Специален акцент той постави върху културата и културното наследство, титлата Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и нейното отражение по време и след годината на титлата, както и спечеленото 4-то място в престижната класация "Най-добра европейска дестинация“ за 2022 година на European Best Destinations.

Особен интерес от страна на гостите предизвика информацията за най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли /Les Francofolies/ , който ще се проведе на 16 и 17 юни на Гребната база в Пловдив с участието на Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe, Елена Папаризо и кубинските регетон майстори Gente De Zona.

Пламен Панов разказа и провеждащия се всяка година Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив под егидата на община Пловдив, който през 2023г. ще има своето 20-то издание, както и за дългогодишното партньорство с Алианс Франсез, който има свое представителство в града под тепетата от 32 години.

Гостите се информираха и за образователните институции в града, "Тракия икономическа зона“, богатия културен и събитиен календар на града, богатата история, която е едно уникално съчетание между различни епохи, периоди, култури, етноси и религии, които живеят в мир и разбирателство.

Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ) е институт на Университетската агенция на Франкофонията (AУФ), със седалище в София, създаден през 1994 г., който функционира в България по силата на спогодба, ратифицирана от Народно събрание. От тогава до сега в СИФАМ са се дипломирали над 2000 студенти, които заемат отговорни длъжности в целия свят.

Основната мисия на СИФАМ е да обучава на френски език висококвалифицирани специалисти в областта на администрацията и управлението на бизнеса. СИФАМ предлага магистърски програми, с продължителност на обучението 1 година на големи френски и белгийски университети.

Институтът предлага също и сертифицирани специализирани курсове на служители по различни модули. Поддържането на мрежата от бивши студенти и партньорски компании дава на завършилите възможности за добра професионална кариера.

Всяка година СИФАМ организира научен семинар с участието на професори и докторанти от университетските партньори – Университет в Нант, Университет Париж 1 Пантеон – Сорбона, Университет Париж 2 Пантеон Асас, Университет в Корсика, Университет в Лиеж. Участват и преподаватели от български университети.

След срещата със заместник-кмета Пламен Панов, гостите, водени от професионален гид от ОИ "Старинен Пловдив“ ще посетят обекти от културно-историческото наследство -Епископската базилика на Филипопол, която днес чества 2 години от официалното откриване, възрожденски къщи в Стария град и Античния театър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: